У черкаських дитсадках інспектують кухні

Фото: Суспільне

У Черкасах перевіряють дитячі садочки: стан кухонного обладнання, продуктів і посуду.

Про це розповідає Суспільне.

За словами завідувачки міського сектору дошкільної освіти Любові Доценко, востаннє через карантин харчоблоки дитсадків обстежували півтора року тому.

У дитсадку №22 комісія оглянула, зокрема, холодильник, овочі й фрукти з якого потраплять на стіл до дітей. Потім перевірила, в яких умовах зберігають борошно. Як зауважила фахівчиня держпродспоживслужби Ольга Мізінова, його, як і решту продуктів, тут зберігають із дотриманням норм.

Завідувачка дитсадка Наталія Литовченко зазначила, аби тримати кухню в чистоті й годувати дітей лише свіжими продуктами, обов’язково перевіряють терміни придатності та всі сертифікати якості.

Фото: Суспільне

Кухарка Любов Береза зауважила, що як тільки працівники приходять на роботу, то відразу миють руки. Крім того, є дезінфектор, рукавички, все протирають антисептиком.

Спеціалістка сектору дошкілля Надія Євчак додає, що чисто й у кімнаті, де харчуються самі кухарі. Крім того, є спеціально обладнана шафа для їхнього особистого одягу.

Останній етап – перевірка документації. У цьому дитсадку все в нормі. Однак така ситуація не у всіх закладах.

За словами начальниці міського управління держпродспоживслужби Ольги Мізінової, за три дні фахівці оглянули десять закладів і виявили низку порушень. У деяких із них виявили проблеми з холодильним обладнанням, витяжками, станом продуктів, які замовляють лише раз на тиждень тощо.

Вона додала, у дитсадках інколи забувають маркувати посуд і ножі. Тому обов’язково звернула на це увагу і в дитсадку №60, де також була перевірка.

– Якщо це сира риба, то її потрібно розробляти на дощечках для сирої риби та спеціальними ножами,– пояснила Ольги Мізінової.

За словами фахівчині, важливо також те, за якої температури зберігають продукти. У дитсадку №60 з цим впоралися.

Фото: Суспільне

Старша медсестра дитсадка Валентина Ширченко зауважила, що продукти, які потрапляють у садочки, потребують термінової обробки.

– Потрібно дотримуватися терміну зберігання. І обов’язково придавати велике значення особистій гігієні – це одне із правил кожного кухаря, – розповіла медсестра Валентина Ширченко.

У місті перевірять усі 53 дитсадки. До них, як і в ці, навідаються без попередження. За результатами перевірок, усі недоліки потім обговорять із завідувачами закладів.

Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі

коментарі

Залиште свій коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *