
Фото: Суспільне
У перші дні літа в Черкаському зоологічному парку оновили меню. Ведмедям додали фруктове морозиво, леопардові – м’ясне.
Про це пише Суспільне.
За словами завідувачки відділу ссавців Лідії Осадчої, влітку в меню ведмежої пари – Бурмаки та Гути, що живуть у зоопарку, є фруктове асорті, залите малиновим сиропом.

Фото: Суспільне
– Почалася малина, вже трохи легше. Ще апельсини є, яблука. Всередині є персик, черешні, – розповіла завідувачка.
Найменші члени сім’ї капуцинів Вуглик, Вогник і Димок є поціновувачами заморожених ласощів.
- Вони здалеку нас бачать. Вже кричать, метушаться і чекають, щоб ми принесли їм якісь смаколики. Фрукти люблять, полуничку – всі‐всі фрукти. Все, що є, вони люблять, – розповіла робітниця з догляду за тваринами Віра Гнідаш.

Фото: Суспільне
Сусід капуцинів леопард Дік постійно п’є воду та ховається в затінку. В меню хижака – м’ясне морозиво.
– Зараз він отримує два кілограми м’яса на день. Зараз спека, то норми м’яса їм зменшуємо. Вони його не поїдають. Їм не хочеться в таку спеку його їсти, як і нам. Якби щось попити холодненьке, – розповіла робітниця з догляду за тваринами Лариса Кутова.

Фото: Суспільне
Частують морозивом вихованців зоопарку в спекотні дні літа. Аби вони легше переносили таку погоду, працівники зоопарку дбають, щоб завжди був затінок та доступ до води.
– У спеку можна пройти зоопарком, і таких котячих важко знайти. Вони лежать у затінку: в заростях, під листям, гілками. Слідкуємо за тим, щоб була постійна зміна води. Доводиться наливати воду часто, дивимося, щоб вода мінялася в тих, у кого немає прямого доступу до водойми», – пояснила Лідія Осадча.

Фото: Суспільне
Нині, за її словами, вже почали заготовляти сезонні фрукти, щоб взимку всі вихованці зоопарку могли ними смакувати.
Нагадаємо, на Черкащині діє понад пів тисячі заповідників.
Підписуйтеся на новини «18000» у вайбері. Нас уже більше 5000!


