Через перевищення вмісту нітратів на ринки області не допустили 520 кг кавунів і 485 кг динь.
Про це повідомили в пресслужбі Держпродспоживслужби в Черкаській області.
Зазначають, що кожну партію баштанних, яка заїжджає на офіційні ринки, досліджують у державних лабораторіях. Для дослідження спеціалісти відбирають зразки продукції. Вони зразки посвідчують стан усієї партії.
За цьогорічний сезон спеціалісти лабораторій дослідили 316 зразків кавунів на вміст нітратів. Перевищення допустимої норми виявили у семи зразках. У результаті 520 кг кавунів не допустили до реалізації на ринках області.
Такі ж дослідження проведено і щодо 121 зразка динь. Дев’ять зразків – із перевищенням гранично допустимої концентрації нітратів. Тож на прилавки ринків області не потрапило 485 кг динь.
Нагадаємо, в серпні на Черкащині зросли ціни на яйця та цукор.
Любите гортати стрічку в інстаграмі? Тоді підписуйтесь на сторінку “18000” і витрачайте час у мережі із користю
Від цих нітратних кавунів кожен раз блювота докучає. Їжте самі.