Після обстежень закладів швидкого харчування в Смілі два фаст-фуди припинили свою роботу. Причинами закриття закладів стали виявлення понад 50 кг продуктів невідомого походження та несвоєчасне проходження працівниками медичного огляду.
Про це повідомляє прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області.
У Смілі було проведено комісійні обстеження у закладах громадського харчування, де виготовляють та реалізують їжу швидкого приготування (шаурма, пиріжки, хот-доги, чай, кава тощо). Перевірки відбувалися з метою профілактики гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь, пов’язаних з вживанням фаст-фуду.
Як наслідок, за результатами перевірки було виявлено ряд порушень вимог чинного законодавства, а саме: харчові продукти невідомого походження, відсутність медичного огляду в працівників, відсутність супровідної документації на харчову продукцію, відсутність маркування продуктів, які зберігалися в холодильному та морозильному обладнанні, невідповідні температури в холодильно-морозильному обладнанні, відсутність документів щодо здійснення утилізації харчових відходів.
Також частина кіосків вуличної їжі не обладнані гарячою проточною водою, а працівники не забезпечені дезінфекційними засобами.
Приміщення декількох кіосків утримуються в антисанітарному стані: поверхні виробничого обладнання, що контактують з харчовими продуктами, своєчасно не прибираються та не дезінфікуються.
За результатами проведених комісійних обстежень у Смілі, 13 працівників фаст-фудів рекомендовано тимчасово відсторонити від роботи, з обігу вилучити понад 52 кг продуктів харчування невідомого походження, без маркування та супровідних документів, які засвідчували б їх якість та походження, а також рекомендовано призупинити роботу 2-х закладів для проведення санітарного дня.