
Про це повідомляє прес‐служба Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області.
У Смілі було проведено комісійні обстеження у закладах громадського харчування, де виготовляють та реалізують їжу швидкого приготування (шаурма, пиріжки, хот‐доги, чай, кава тощо). Перевірки відбувалися з метою профілактики гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь, пов’язаних з вживанням фаст‐фуду.
Як наслідок, за результатами перевірки було виявлено ряд порушень вимог чинного законодавства, а саме: харчові продукти невідомого походження, відсутність медичного огляду в працівників, відсутність супровідної документації на харчову продукцію, відсутність маркування продуктів, які зберігалися в холодильному та морозильному обладнанні, невідповідні температури в холодильно‐морозильному обладнанні, відсутність документів щодо здійснення утилізації харчових відходів.
Також частина кіосків вуличної їжі не обладнані гарячою проточною водою, а працівники не забезпечені дезінфекційними засобами.
Приміщення декількох кіосків утримуються в антисанітарному стані: поверхні виробничого обладнання, що контактують з харчовими продуктами, своєчасно не прибираються та не дезінфікуються.
За результатами проведених комісійних обстежень у Смілі, 13 працівників фаст‐фудів рекомендовано тимчасово відсторонити від роботи, з обігу вилучити понад 52 кг продуктів харчування невідомого походження, без маркування та супровідних документів, які засвідчували б їх якість та походження, а також рекомендовано призупинити роботу 2‐х закладів для проведення санітарного дня.


