
Фото з Фейсбуку
Відомий кухар і ресторатор Євген Клопотенко побував на Черкащині. Свій візит він здійснив в межах «кулінарної експедиції» країною.
Про це повідомляється на сторінці Городищенського міського будинку культури.
Зазначається, що Клопотенка зацікавив рецепт «шпачків» – обрядової страви з Городищини. Це маленькі пиріжки, засмачені часниково‐олійною поливкою.

Фото з Фейсбуку
«Шпачки» було внесено до Переліку елемементів нематеріальної культурної спадщини Черкащини та зібрано і відправлено пакет документів на розгляд до Міністерства культури та інформаційної політики України про внесення «Обрядової страви «шпачки» Городищини» до переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України», – йдеться у повідомленні.
У Городищі Клопотенка познайомили з покроковим приготуванням страви і розповіли про її обрядову значимість.

Фото з Фейсбуку
Як писав 18000, поблизу Умані на трасі є заправка, де можна зарядити електроавтомобіль. Її особливість – відсутність персоналу.
Ви або ваші знайомі творите сьогодення Черкащини, волонтерите, впроваджуєте круті проєкти й розвиваєте наш регіон. Надішліть інформацію про це «18000».


