У готових стравах, питній воді та одягу працівників супермаркету “Делікат +” виявлено відхилення від гігієнічних норм. 15 із постраждалих осіб все ще перебувають в лікарні.
Про це повідомляє пресслужба ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області.
Загалом через вживання млинців отруїлося 29 черкащан, у тому числі 9 дітей віком до 17 років. Усі хворі були госпіталізовані до міської інфекційної лікарні із “гострою кишковою інфекцією, середнього ступеня важкості”.
У 11 хворих, серед яких шестеро дітей, за результатами лабораторних обстежень встановлено заключний діагноз “сальмонельоз, обумовлений Salmonella enteritidis, середньої важкості“.
Станом на 11 вересня в інфекційній лікарні все ще перебуває 15 хворих осіб, із яких двоє дітей.
За результатами лабораторних досліджень, виявлені відхилення від гігієнічних нормативів за мікробіологічними показниками у кулінарних стравах, питній воді та змивах з обладнання й спецодягу працівників кулінарного та м’ясного цехів супермаркету “Делікат +”.
Направлено 2 приписи щодо усунення виявлених порушень та складено 2 протоколи. Також видано рішення про тимчасове припинення виробництва та обігу харчових продуктів в частині виробництва харчових продуктів.
Унаслідок інциденту, від роботи відсторонено двох працівників кулінарного цеху.
Як писав “18000″, у період із 2 по 4 вересня до міської інфекційної лікарні було госпіталізовано 9 осіб, у тому числі 5 дітей віком до 17 років з діагнозом “гостра кишкова інфекція, середній ступінь важкості”. Згідно з повідомленням, усі вони вживали готові млинці, придбані у одному із супермаркетів Черкас.
У свою чергу в ДСНС інформувало, що до лікарні з підозрою на харчове отруєння госпіталізовано 12 осіб (з них 5 дітей), які вживали напівфабрикати, придбані у магазині “Делікат +”. Детальніше читайте ТУТ. Пізніше повідомлялося, що кількість госпіталізованих зросла до 19 осіб.
На інформацію відреагували правоохоронні органи. За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 325.