“Кухня народів світу”. Золотоніська гімназія перетворилася на маленьку Індію (ВІДЕО)

У  Золотоніській гімназії імені Семена Скляренка школярі вдесяте втілювали авторський проект “Кухня народів світу”. Його чотири роки тому в закладі започаткувала педагог  Вікторія Котко.

Про це розповідають у сюжеті “Ua: Черкаси“.

Раз на місяць у шкільній їдальні готують національні страви різних країн, а на перервах розповідають про історію та культуру держав. Індія – це десята країна у межах проекту.

Поки у холі триває показ індійського кіно, у їдальні головний кухар Галина Смолько-Дикальчук завершує готувати. Всюди додали традиційні спеції– куркуму, кардамон, гвоздику. На перервах для школярів – йога, також – розпис тіла спеціальною фарбою.

– Індія – це така багатогранна країна, кольорова, різнобарвна. І хотілося взяти якраз яскраві моменти , щоб їх передати діткам. Показували елементарні моменти тієї чи іншої культури. зазвичай з кожною кухнею ці моменти удосконалюються –і все хочеться більше, і більше показати діткам саме глибинні нотки культур, – каже авторка проекту Вікторія Котко.

Наступного разу в закладі учням розповідатимуть про культуру і традиції Кореї.

Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі

коментарі
Залиште свій коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *