У Золотоніській гімназії імені Семена Скляренка школярі вдесяте втілювали авторський проект «Кухня народів світу». Його чотири роки тому в закладі започаткувала педагог Вікторія Котко.
Про це розповідають у сюжеті «Ua: Черкаси».
Раз на місяць у шкільній їдальні готують національні страви різних країн, а на перервах розповідають про історію та культуру держав. Індія – це десята країна у межах проекту.
Поки у холі триває показ індійського кіно, у їдальні головний кухар Галина Смолько‐Дикальчук завершує готувати. Всюди додали традиційні спеції– куркуму, кардамон, гвоздику. На перервах для школярів – йога, також – розпис тіла спеціальною фарбою.
- Індія – це така багатогранна країна, кольорова, різнобарвна. І хотілося взяти якраз яскраві моменти , щоб їх передати діткам. Показували елементарні моменти тієї чи іншої культури. зазвичай з кожною кухнею ці моменти удосконалюються –і все хочеться більше, і більше показати діткам саме глибинні нотки культур, – каже авторка проекту Вікторія Котко.
Наступного разу в закладі учням розповідатимуть про культуру і традиції Кореї.


