Пів тисячі закладів перевірили з початку грудня на Черкащині. Порушення санітарного законодавства виявили в кожному четвертому об’єкті, який перевірили.
Про це повідомляють у пресслужбі Черкаської ОДА.
Найбільше порушень серед недотримання дезінфекційного, маскового режиму, проведення постійного температурного скринінгу працівників, наявності відповідного маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між відвідувачами, організації централізованого збору використаних засобів індивідуального захисту та ін.
За результатами працівників Держпродспоживслужби, склали 27 адміністративні протоколи в сфері санітарного законодавства, направили 128 приписів, пропозицій щодо усунення виявлених порушень.
Антирейтинг порушників цього місяця очолили заклади продовольчої та непродовольчої торгівлі, агропродовольчі ринки. У третині з них зафіксовано недотримання санітарного законодавства та протиепідемічних заходів.