Залишатися здоровим, коли навколо лютують гострі респіраторні захворювання, – завдання не з простих. Добре, що на допомогу в боротьбі за непохитне здоров’я приходить сучасна техніка. Наприклад, зміцнювати імунітет в домашніх умовах без використання медикаментозних засобів дозволяють функціональні блендери. Вони слугують інструментом для приготування страв і напоїв, які сприяють підвищенню показників опірності організму.
Багатофункціональні кухонні гаджети придатні для:
– подрібнення інгредієнтів багатокомпонентного зеленого смузі;
– пюрирування овочів або грибів для супів-пюре чи крем-супів;
– шинкування овочів або фруктів для салатів, канапе та інших закусок;
– нарізання різних продуктів для начинок.
Які корисні для імунної системи страви можна без зайвих зусиль приготувати, маючи під рукою функціональний подрібнювач?
Зелений смузі зі шпинатом та ківі
Корисний напій, який містить вітаміни групи B і C, а також залізо, жирні кислоти, білок і фосфор, чудово підходить для вживання на сніданок, а також може стати частиною повноцінного перекусу.
На приготування зеленого смузі вистачає всього п’яти хвилин, а до його складу входять такі продукти:
– концентрований яблучний фреш – 1 склянка;
– свіжий шпинат – 50 грамів;
– ківі – 2 плоди середнього розміру;
– гарбузове насіння – 5-10 зерняток.
Завдяки м’якій текстурі подрібнити компоненти напою можна навіть за допомогою «смузімейкера» малої потужності. Такий блендер в Черкасах доступний для замовлення тут в Moyo.ua.
Гарбузовий крем-суп
Каротин, рідкісний вітамін Т, калій, пектин – усі ці надзвичайно корисні для імунної системи мікроелементи людський організм отримує в результаті вживання гарбузового крем-супу.
Інгредієнти:
– гарбуз (свіжий або заморожений) – 0,5 кг;
– рослинні вершки – 1 склянка;
– воді – 300 мілілітрів;
– картопля – 150 грамів;
– цибуля ріпчаста – 100 грамів;
– олія оливкова холодного віджиму – 10-15 мілілітрів;
– сіль – за смаком.
Як готувати крем-суп?
- Цибулю дрібно нарізати та підсмажити на оливковій олії до злегка золотистого кольору.
- Додати до цибулі нарізану картоплю та гарбуз і смажити приблизно 5-7 хвилин на малому вогні.
- Залити овочеву суміш водою і тушкувати до повного випаровування води.
- Помістити овочі в чашу блендера, додати рослинні вершки та активувати режим пюрування.
- Переконатися, що консистенція супу однорідна, додати сіль та спеції за бажанням.
Подавати гарбузовий суп рекомендовано з крутонами, насінням або свіжим кропом і часником.
Сирники з курагою і сушеною вишнею
Вживання кисломолочного сиру – найлегший спосіб добрати добову норму білку та кальцію. А якщо їсти сир в тандемі з сухофруктами, можна до того ж отримати необхідну для імунітету «порцію» магнію, натрію, фосфору і йоду.
Складові сирників:
– сир кисломолочний (жирність – не менше 5%) – 300 грамів;
– яйце куряче – 1;
– борошно рисове – 3 столові ложки;
Важливо: Окремо невелика кількість борошна знадобиться для обвалювання сирників.
– курага – 40 грамів;
– вишня сушена – 40 грамів;
– масло вершкове – 5-10 грамів для змащування форми.
Як готувати?
- Курагу та вишню ретельно промити і замочити в окропі приблизно на 15-20 хвилин.
- Тим часом за допомогою блендера змішати кисломолочний сир, рисове борошно та одне яйце.
- Додати до сирної суміші дрібно нарізані сухофрукти і ретельно перемішати готове тісто.
- Сформувати невеликі кульки однакового розміру і злегка надавити долонею на кожну з них, надаючи форму шайби.
- Обваляти кожну шайбу в борошні, викласти у попередньо змащену форму і випікати в духовці 25 хвилин при температурі 180 градусів.
Також за допомогою блендера можна готувати овочеві пюре, муси, креми та коктейлі, які сприяють підтриманню імунітету. Додавання таких страв до повсякденного раціону – перший крок на шляху до міцного здоров’я.