Фахівці назвали страви, якими отруїлися в черкаському суші-барі

Cуші

У черкаському суші-барі “FUGU” завершили епідеміологічне розслідування спалаху сальмонельозу.

Про це повідомили в пресслужбі Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

Встановили, що захворювання пов’язане із вживанням відвідувачами страв японської кухні, зокрема смажених ролів із різним наповненням (Хот туна, Хот унагі, Хот сяке).

“За результатами епідрозслідування встановлено, що потерпілі захворіли після вживання ролів, забруднених Salmonella Typhimurium. Цей збудник було виділено з окремих складових ролів – смаженого вугра, солоного лосося, вареної креветки”, – пояснили в центрі контролю та профілактики хвороб.

Зазначають, що власникам закладу направили приписи щодо усунення порушень, винесено адміністративні стягнення у вигляді штрафів. У закладі провели заключну дезінфекцію з лабораторним контролем якості.

Завдяки вжитим протиепідемічним заходам спалах оперативно локалізований та ліквідований.

Нагадаємо, у суші-барі отруїлися 15 осіб. У них виявили сальмонельоз. На час розслідування заклад зачиняли.

Перевірена оперативна інформація про ситуацію в Черкасах та Україні. Підписуйся на телеграм-канал “18000 | Шо там у Черкасах?”

Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі

коментарі

Залиште свій коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *