Кількість захворілих на гостру кишкову інфекцію після споживання суші в одному із закладів Черкас збільшилася до 15 осіб станом на 9 серпня. Деяких вже виписали з лікарні.
Про це повідомили на фейсбук-сторінці Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України.
Пацієнтам поставили діагноз “бактеріальна кишкова інфекція не уточнена”. Усі вони пов’язують своє захворювання із вживанням суші, виготовлених в одному з суші-барів Черкас.
Серед потерпілих – четверо дітей до 18 років. Нині 13 осіб серед захворілих вже виписали з інфекційної лікарні.
Для з’ясування причини спалаху фахівці взяли у закладі харчування проби води, харчових продуктів та змивів. Там також здійснили заключну дезінфекцію. Крім того, спеціалісти встановили коло контактних осіб та проводять медичне спостереження за ними.
Протиепідемічні заходи і лабораторні дослідження тривають.
Раніше “18000” писали, йдеться про суші-бар “Fugu”. Пізніше заклад підтвердив спалах ГКІ у своїх соціальних мережах.
У закладі заявили, що наразі забезпечують відшкодування витрат на лікування всім захворілим та співпрацюють із Держпродспоживслужбою.
Читайте також: Серед жителів Черкаського району – найбільше хворих на кишкові інфекції.
Єдиний телеграм-канал новин у Черкасах, новинам якого можна довіряти. Підписуйся на “18000 | Шо там у Черкасах?”.