Із початку квітня в області фахівці Держпродспоживслужби провели 1 280 перевірок дотримання протиепідемічних заходів та санітарних норм.
Про це під час брифінгу щодо епідситуації в області повідомив заступник Управління Держпроспоживслужби в Черкаській області Володимир Папач.
Порушення протиепідемічних заходів та санітарних норм реєструвались у більше 50% перевірених об’єктів. Зокрема, у 42% перевірених закладах громадського харчування та 40% закладах продовольчої торгівлі.
– На 126 осіб були складені протоколи про адмінправопорушення, – зазначив Володимир Папач. – На адреси керівників об’єктів направлено 400 приписів.
Загалом із початку року в області проведено більше 8 тисяч перевірок суб’єктів господарювання. Порушення встановлені у 23% випадків.