У смт Єрки, що на Катеринопільщині, працює ферма з розведення равликів. Нині там підростає маточне поголів’я Великого середземноморського равлика.
Про це повідомляють на сайті Черкаської ОДА.
Новий вид діяльності торік розпочало приватне підприємство “Регіон плюс”.
– М’ясо равлика – це справжній гастрономічний делікатес з ніжною структурою і з вишуканим тонким смаком, що складається з високоякісного і легкозасвоюваного білка, води і жирів, – розповідає директор підприємства Михайло Морозюк.
Равлики практично не хворіють та потребують мінімального догляду. У Європі цей бізнес жартома називають “для ледачих”, адже за півроку равлик повністю виростає, набираючи вагу в 30-40 разів, а взимку – спить. До того ж, равлик не здатний штучно набирати вагу (наприклад, за рахунок інтенсивного годування) – це важлива дієтична особливість.
Керівник підприємства зазначив, що особливість вирощування равликів передбачає, що вже у вересні-жовтні поточного року має з’явитися потреба у додаткових працівниках.
На огороде этих равликов ,не знаешь как с ними бороться, жрут все подряд, ужас.