Сирний штолен, пряникова ялинка та тістечка у вигляді кульки: які черкаські заклади пропонують різдвяні десерти

Різдвяна випічка в Черкасах

Де шукати різдвяну випічку в Черкасах

Різдво та Новий рік – свята, які збирають різні покоління родини в одному домі. Оселя наповнюється не лише голосами, а й ароматами різних страв. Зокрема на свята особливу увагу приділяють десертам, аби порадувати себе та гостей смачним. Проте не завжди є час та можливість приготувати випічку, торт чи тістечка.

У добірці «18000» зібрали черкаські заклади, в яких можна придбати солодке для святкового столу: штолен, різдвяний кекс, тістечка та багато іншого.

Найкращий подарунок для «18000» — це ви!
Доєднуйтеся до Клубу донаторів до нашого дня народження та підтримайте незалежне медіа Черкас

DONATE

 

Зміст: 

Bakery Хрещатик

мусове тістечко Bakery

Різдвяні мусові десерти у «Bakery Хрещатик». Фото з сайту з закладу

Яку різдвяну випічку пропонують

На сайті пекарні «Bakery» усі новорічні пропозиції зібрані в одному розділі «Bakery&Merry Christmas». У  закладі є мигдалеві макарони з йогуртом та вишнею, грушею та Дорблю, бананом і шоколадом. Крім цього, можна замовити меренговий рулет з кремом на основі маскарпоне, малиновим конфі та свіжою полуницею. У пекарні продають схожі на різнокольорові блискучі кульки для ялинки мусові десерти із шоколадом і вишнею, малиною й фісташкою та рафаелло.

З більш традиційної випічки у пекарні можна обрати горіхово‐медовий крендель та крученик зі здобного тіста, різдвяний кекс, в якому є родзинки, курага, чорнослив, волоський горіх, коньяк та апельсинові цукати. А також Bakery пропонує штолен з кисломолочного сиру, родзинками та коньяком, притрушений цукровою пудрою.

Ціни:

  • макарон – 50 грн;
  • меренговий рулет – 99 грн;
  • мусовий десерт – 109 грн;
  • горіхово‐медовий крендель – 40 грн;
  • крученик із вишнею та шоколадом – 50 грн;
  • штолен із родзинками – 229 грн;
  • різдвяний кекс – 249 грн.

Контакти Bakery:

  • адреса – вул. Хрещатик, 190;
  • графік роботи – з понеділка до неділі 08:00–22:00.
  • телефон - 0730094008.

БоХліб

Набір мініштоленів у «БоХліб». Фото з сайту закладу

Яку святкову випічку пропонують

Кафе «БоХліб» пропонує відвідувачам штолен з марципаном, апельсиновими цукатами та родзинками, які попередньо настояні на коньяку. Сам німецький різдвяний кекс попередньо витриманий. У кафе можна купити як півкілограмовий штолен, так і набір з мініверсій.

Також у «БоХліб» можна придбати класичний панетоне з цукатами з цедри апельсина. Як зазначили на сайті, італійський різдвяний кекс має святкове пакування, отже, його можна придбати й на подарунок. Крім цього, у кафе пропонують калачі з малиною, фісташкою та горіховою начинкою, а також різдвяний кекс з сухофруктами та горіхами.

Ціни:

  • штолен з марципановою начинкою (500 г) – 399 грн;
  • набір мініштоленів з марципаном – 289 грн;
  • калач різдвяний з малиною або з горіховою начинкою – 229 грн;
  • класичний панетоне з цукатами – 589 грн;
  • кекс різдвяний із сухофруктами та горіхами – 399 грн.

Контакти:

  • адреса – вул. Козацька, 1/1 та вул. Святотроїцька, 55;
  • графік роботи – з понеділка до неділі 08:30–20:30;
  • телефони – 0660240824 (вул. Козацька 1/1) та 0990270523 (вул. Святотроїцька, 55).

The Room

чизкейк Нью-Йорк

Чизкейк Нью‐Йорк у святковому декорі в «The Room». Фото з сайту закладу

Які святкові десерти пропонують

Кав’ярня «The Room» має на сайті розділ «Різдвяні десерти». Тут представлені здебільшого непритаманні для Різдва чи Нового року десерти. Наприклад, «Різдвяний Нью‐Йорк» – це класичний чизкейк «Нью‐Йорк», але прикрашений у червоно‐зелених відтінках або різдвяні профітролі з кольоровою шоколадною білою та червоною глазур’ю.

Також є шокопай Рудольф з апельсином – шоколадний бісквіт з апельсиновим кулі (соусом – ред.) та шоколадним крем‐сиром. Як і однойменний олень Санти, десерт має ріжки та червоний ніс. Крім того, у кав’ярні можна придбати пряник «Пряня‐Офігіваня» з медового тіста з корицею, імбиром та прикрашений солодким айсингом. Його особливість у неідеальності, наприклад, в «очах», які косять у різні боки.

Ціни:

  • різдвяний Нью‐Йорк – 125 грн;
  • різдвяні профітролі – 90 грн;
  • шокопай Рудольф з апельсином – 110 грн;
  • Пряня‐Офігіваня – 90 грн;
  • різдвяний завиванець – 115 грн.

Контакти:

  • адреса – вул. Хрещатик, 188;
  • графік роботи: з понеділка до п’ятниці 08:00–22:00, а також субота та неділя 09:00–22:00;
  • телефон – 0966158881.

Хліб та кава

пиріг Різдвяна зірка

Пиріг «Різдвяна зірка» у пекарні/кав’ярні «Хліб та кава». Фото з інстаграму закладу

Яку новорічну випічку пропонують

Пекарня/кав’ярня «Хліб та кава» пропонує відвідувачам святкову випічку. Зокрема тут можна придбати штолен з тіста на основі кисломолочного сиру та масла з лимоном, волоським горіхом, апельсиновими цукатами, журавлиною та коньяком.

Також представлений віденський віночок – бісквітне тісто з апельсиновими цукатами. Зверху він притрушений цукровою пудрою. У «Хлібі та каві» є пряний житній кекс з медом, ромом, родзинками, цукатами та сумішшю спецій. Крім цього, там пропонують різдвяну зірку – пиріг з дріжджового тіста з маком, який має взір зірки зверху.

Ціни:

  • штолен (730 г) – 290 грн;
  • новорічний кекс (750 г) – 290 грн;
  • віденський віночок – 195 грн;
  • пряний житній кекс (440 г) – 195 грн;
  • різдвяна зірка (450 г) – 130 грн.

Контакти:

  • адреса – вул. Володимира Великого, 29 та вул. Хрещатик, 213;
  • графік роботи – з понеділка до п’ятниці 09:00–19:00, субота та неділя 09:00–18:00;
  • телефони - 0632746788 (заклад на вул. Володимира Великого) та 0930384201 (заклад на вул. Хрещатик).

Читайте також. Канонічні страви, традиції та служба: як святкуватимуть Святвечір та Різдво у Черкасах (ФОТО).

Сладкарниця

пиріг

Святкова випічка від «Сладкарниці». Фото з сайту закладу

Яку різдвяну випічку пропонують

У пекарні та кондитерський «Сладкарниця» з традиційної різдвяної випічки пропонують штолен, а також сухофруктовий різдвяний пиріг – десерт із сушеними фруктами й прянощами.

Крім цього, можна обрати й бенто‐торт, що в «Сладкарниці» випікають у різні сезони. Але до свята його пропонують у новорічному декорі: з паличками кориці, зірочками бодяну, зернами граната та мигдалем. Усе це злегка притрушене цукровою пудрою.

Ціни:

  • штолен (500 г)  – 500 грн;
  • сухофруктовий різдвяний пиріг (500 г) – 450 грн;
  • бенто‐торт «Ніжність» – 595 грн;
  • бенто‐торт «Червоний оксамит» – 695 грн;
  • бенто‐торт «Сан Себастьян» – 770 грн.

Контакти:

  • адреса – бул. Шевченка, 195;
  • графік роботи – з понеділка до п’ятниці 08:00–19:00, субота 09:00–19:00, неділя 09:00–18:00;
  • телефон – 0686682383.

Ласуня

тістечко-мандарин

Тістечко «Мандарин» від «Ласуні». Фото з сайту закладу

Яку святкову випічку пропонують

У кондитерській «Ласуня» пропонують різноманітні святкові десерти: новорічний фігурний шоколад з різними начинками, шокобомбочки, ялинку зефірну тощо. 

З випічки тут є штолени класичний та з марципаном, тістечка «Мандрин», яке на фото майже не відрізнити від свіжого фрукта, набір еклерів з фісташковим, кавовим та іншими смаками, а також ялинка прянична із золотою зіркою на верхівці. Крім цього, у кондитерській пропонують мусові бенто‐торти зі святковим декором, а також тістечко у вигляді блискучої новорічної кульки.

Ціни:

  • штолен класичний (250 г) – 180 грн;
  • штолен з марципаном (250 г) – 210 грн;
  • тістечко «Мандарин» – 99 грн;
  • набір еклерів (6 шт.) – 500 грн;
  • ялинка прянична (700 г) – 390 грн (у пакетику), 480 (у подарунковій коробці);
  • мусовий бенто‐торт (700 г) – 500 грн;
  • мусове тістечко (100 г) – 100 грн.

Контакти:

  • адреса – бул. Шевченка, 26;
  • графік роботи – з понеділка до неділі 09:00–19:00;
  • телефон – 0636540209.

Агроельф

штолен від "Агрофельфа"

Штолен на заквасці від «Агроельфа». Фото з інстаграму закладу

Яку святкову випічку пропонують

У пекарні «Агроельф» пропонують витриманий штолен на заквасці з журавлиною, курагою, родзинками, чорносливом, апельсиновими цукатами, вимоченими в бренді, а також волоськими горіхами та мигдалем. Крім цього, тут можна придбати сирний з марципаном варіант німецького різдвяного кексу. У ньому міститься сир Філадельфія, а марципан на основі мигдалю.

Також у пекарні пропонують галицьку випічку – цвібак з журавлиною, родзинками, курагою, вимоченою у коньяку, та кеш’ю. В «Агроельфі» продають і пряники та печиво з різними смаками у пакуночках. Є можливість замовити торт у різдвяному стилі.

Ціни:

  • витриманий штолен (500 г) – 550 грн;
  • штолен сирний з марципаном (300 г) – 300 грн;
  • цвібак (500 г) – 400 грн.

Контакти:

  • адреси – вул. Верхня Горова, 25 та вул. Хрещатик, 188;
  • графік роботи з понеділка до п’ятниці 09:00–20:00, субота та неділя 09:00–19:00;
  • телефон – 0631761209.

La Tarte

тістечко "Шишка"

Тістечко «Шишка» у «La Tarte». Фото з інстаграму закладу

Які святкові десерти пропонують

Студія десертів «La Tarte» з різдвяної випічки пропонує штолен та імбирний пряник, який має вигляд чоловічка. Щодо десертів, то тут представлені класичні, але у новорічному декорі: тістечко «Шишка», яку готують на основі «Картоплі», та мусові тістечка – ялинкова прикраса та сніжинка.

Ціни:

  • штолен – 580 грн;
  • пряник імбирний – 55 грн;
  • тістечко «Шишка» – 135 грн;
  • картопля‐ескімо – 90 грн.

Контакти:

  • адреса – вул. Хрещатик, 208;
  • графік роботи – з понеділка до п’ятниці 08:00–20:00, субота та неділя 09:00–20:00;
  • телефон: 0984741449.

Ірина Мартинова 

Читайте також: Різдвяні страви, які пам’ятають на Черкащині з 19–20 століття. Якими їх бачить ШІ.

Втомився читати лише сумні новини? Підписуйся на інстаграм «18000» – місце, де ділимося надихаючими історіями черкащан та рекомендаціями від нашої команди

коментарі

Залиште свій коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *