У Черкасах розроблять шкільне меню за порадами відомого кухара

Пропозицію реформувати систему харчування у школах розглянуть на завтрашньому засіданні виконавчого комітету. Перелік страв планують розробити, спираючись на підручник відомого українського кулінара Євгена Клопотенка.

Про це журналісту “18000” повідомив директор департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міськради Сергій Воронов.

Цьогоріч із бюджету міста на їжу для дітей у школах спрямовували близько 15 млн грн. Безкоштовно харчуються нині близько 11 тисяч черкаських школярів, пише у фейсбуці чиновник.

Сергій Воронов пропонує збільшити ціни на обіди в освітніх закладах. Якщо зараз вартість становить: для 1-4 класів 9,72 грн, для 5-11 – 11,03 грн, то після зміни системи зросте до 21,17 грн та 27,25 грн відповідно. Це дозволить забезпечити школярів повноцінними гарячими обідами. Відповідно до проєкту, батьки разом з дітьми зможуть скористуватися послугою «Страва на вибір».

Водночас він пропонує, аби частину цих коштів покривали власним коштом батьки.

– Спочатку необхідно, щоб на виконкомі ухвалили рішення про реформування чинної системи харчування. Ми вже знайшли технолога, який розробляє меню. Більшою мірою рецепти страв черпаємо з підручника Євгена Клопотенка. Фінансування відбуватиметься у співвідношенні 60 % (кошти батьків) на 40 % (з бюджету міста), – зауважив чиновник.

Дар’я Роженкова для «18000»

Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі

коментарі
Залиште свій коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *