Пекар із Черкас Андрій Феофілов розповів, як опановував професію кухаря в черкаській ТрО. Він отримав повістку на вулиці й вже рік у війську.
Про це йдеться у подкасті “Тру сторі. Війна”.
Робочий день у військового кухаря починається о 05:00 годині й завершувався після 20:30. Між цими годинами – робота на кухні.
– Приїжджаю на службу й починаємо одразу готувати. Нам зазвичай залишає попередня зміна заготовки, як і ми їм. М’ясо, субпродукти, такі як печінка, є у кожному прийомі їжі. Чергуємо за графіком. Здебільшого це стояча робота, посидіти виходити не завжди, рідко буває, що є можливість трішки поспати, – каже Андрій Феофілов.
Майже весь час служба чоловіка тривала в Черкасах, однак було два виїзди: на кордон із Придністров’ям та у навчальний центр на Дніпропетровщині. В останньому Андрій вчився готувати на польовій кухні.
– У польовій кухні є своя специфіка. Навіть, якщо ти класний кухар, зі старту не зможеш працювати на польовці, там є свої хитрощі, які треба знати. Наприклад, якщо ти хочеш приготувати кашу в традиційний спосіб, то 100 % спочатку її спалиш. Страву треба виймати раніше, ніж вона приготувалася. Польова кухня зазвичай на дровах, де є сильний вогонь. Ємності, в яких готують, поводяться специфічно, не так як звичайна каструля, – розповідає кухар.
Більше історій від Андрія слухайте в новому епізоді подкасту:
Created with ListenTo – Free Smart URLs & Pre-Save Links
Також читайте. Болить спина, кінцівки не згинаються, забиті коліна: черкаський медик пояснив, чому реабілітологи потрібні на передовій.
Знайомся ближче з командою “18000” – підписуйся на інстаграм @18000_team