Хворих стало більше: суші-бар, де отруїлися черкасці, вирішили тимчасово закрити

Cуші

В обласному управлінні Держпродспоживслужби вирішили тимчасово припинити виробництво продуктів в одному з суші-барів у Черкасах. 

Про це повідомили в пресслужбі ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області.

Зазначають, що із 3 до 6 серпня в інфекційну лікарню спершу госпіталізували вісім людей, але згодом їхня кількість збільшилася до 13-ти, зокрема йдеться про четверо дітей. Діагноз у постраждалих – бактеріальний гастроентероколіт. Встановили, що всі харчувалися в одному з суші-барів міста.

Під час перевірки закладу фахівці виявили грубі порушення вимог чинного законодавства:

  • не забезпечено простежуваність на всіх стадіях виробництва харчових продуктів;
  • незадовільний санітарний стан виробничих приміщень;
  • обладнання та інвентар утримували у неналежному стані та умовах, сприяють ризику забруднення;
  • належним чином не забезпечено видалення харчових відходів;
  • не пройдені гігієнічні навчання персоналом;
  • харчові продукти не захищено від будь-якого забруднення на всіх стадіях виробництва, переробки та обігу;
  • не розроблено та не запроваджено постійно діючі процедури, засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, та ін.

Додають, що на адресу суб’єкта господарювання направили припис щодо усунення порушень, склали протокол. Також про групове захворювання повідомили Черкаську міську раду.

За інформацією “18000”, йдеться про “Fugu“. За номером закладу переадресовує на ресторан мережі за іншою адресою. Працівники це пояснюють тим, що суші-бар тимчасово зачинений.

Нагадаємо, серед жителів Черкаського району – найбільше хворих на кишкові інфекції.

Єдиний телеграм-канал новин у Черкасах, новинам якого можна довіряти. Підписуйся на “18000 | Шо там у Черкасах?”

коментарі

Залиште свій коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *