Сім’ї в середньому за місяць на харчування, зокрема поза домом, витрачали 5 232 грн, що становить 52,9% усіх витрат.
Про це повідомили в пресслужбі Головне управління статистики в Черкаській області.
У середньому для домашнього харчування жителі області найбільше витрачали коштів на м’ясо і м’ясопродукти – 22,3%. Серед необхідних продуктів хліб і хлібопродукти – 14,4%, молоко, сир та яйця – 13,1%,
На четвертій сходинці – овочі, зокрема, картопля – 12,9%, наступні – олія та жири – 9,5%. Дещо менше, 8,6% коштів, черкащани витрачали на цукор, джем, мед, сироп, шоколад та кондитерські вироби. Рідше купували безалкогольні напої – 6,4%, рибу та рибопродукти
– 6,0%, фрукти – 5,1%. Інші продукти харчування становлять 1,7%.
Поза домом домогосподарства витрачали на харчування у середньому за
місяць 2,8% сукупних витрат.
Сукупні витрати на харчування однієї особи становили в середньому 88,92 грн за добу, порівнюючи з 75,18 грн у II кварталі 2020 року.
Нагадаємо, в Черкасах зросла вартість харчування в дошкільних закладах, має зрости й калорійність.
Також новини “18000” є в Telegram і Viber, слідкуйте за нами в Instagram.
Пенсия коммуналка и ещё должна, зарплата продукты, одежда и лекарства в кредит, зашибись жизнь пошла.