У середньому за місяць витрати на харчування одного домогосподарства черкащан, зокрема, поза домом складали 5 123 грн, що становить 52,5% усіх витрат.
Таку інформацію повідомляють у пресслужбі Управління статистики в Черкаській області за IІI квартал 2021 року.
У структурі витрат на домашнє харчування в середньому за місяць:
- м’ясо і м’ясопродукти – 24,7%;
- хліб і хлібопродукти – 15,1%;
- молоко, сир та яйця – 12,7%;
- олія та жири – 10,9%;
- овочі, зокрема, картопля та цукор, джем, мед, сироп, шоколад і кондитерські вироби – 8,7%;
- риба та рибопродукти і фрукти – 5,9%;
- безалкогольні напої – 5,6%;
- інші продукти харчування – 1,8%.
Поза домом черкащани витрачали на харчування у середньому за місяць 2,1% сукупних витрат.
На харчування однієї особи в середньому черкащани витрачали 86,10 грн на добу проти 70,92 грн у IІI кварталі 2020 року.
Нагадаємо, в грудні середня номінальна заробітна плата штатного працівника на Черкащині становила 14 421 грн, що в 2,2 раза вище рівня мінімальної заробітної плати.
Також новини “18000” є в Telegram і Viber, слідкуйте за нами в Instagram.