Лісівники підгодовують диких тварин на Черкащині (ФОТО)

Дикі косулі

Фото: управління лісового та мисливського господарства

У лісах Черкащини підгодовують диких тварин, щоб підтримати їхню чисельність і забезпечити виживання багатьох видів в складних зимових умовах.

Про це повідомили в пресслужбі Черкаського обласного управління
лісового та мисливського господарства.

У мисливських господарствах Черкащини облаштована мережа біотехнічних споруд: підгодівельних майданчиків, годівниць, солонців та ін. Єгерська служба заздалегідь заготовляє корми для підгодівлі диких тварин взимку. Це переважно сіно, гіллячкові віники, зернові, коренеплоди. Викладають корм у місцях найбільшої концентрації тварин, там, де вони почувають себе вільно. Тому ці підгодівельні майданчики здебільшого розташовані в малодоступних для сторонніх очей місцях.

Годівнички для тварин

Фото: управління лісового та мисливського господарства

У зимовий період дикі звірі недоотримують мінеральних речовин і мікроелементів, які мають важливе значення для імунної системи тварин. Тож єгері здійснюють також мінеральну підгодівлю, а саме розкладають солонці з кухонної солі.

Дикі кабани

Фото: управління лісового та мисливського господарства

Окрім того, лісівники та єгерська служба постійно проводять рейди, щоб захистити тварин від браконьєрів, застосовують фото та відеопастки.

Сіно для диких звірів

Фото: управління лісового та мисливського господарства

Додамо, на Черкащині функціонує 55 мисливських господарств, з них 51 – це мисливські угіддя системи УТМР (Українського товариства мисливців і рибалок) та інших користувачів. Решта чотири – це мисливські господарства держлісгоспів.

Також читайте: Черкасцям буде доступно майже 50 локацій із новорічними ялинками.

Любите гортати стрічку в інстаграмі? Тоді підписуйтесь на сторінку “18000” і витрачайте час у мережі із користю

Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі

коментарі

Залиште свій коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *