Фахівці не зареєстрували спалахів або групових захворювань на гострі кишкові інфекції в Черкаській області. Однак кількість ГКІ зросла. Минулого тижня медики діагностували понад 60 випадків.
Про це у коментарі “18000” розповів генеральний директор ДУ “Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України” Володимир Папач.
Він зазначив, що за останній тиждень в області зареєстрували 62 випадки захворювань на ГКІ. Зокрема, 92 % з них – це гастроентероколіти. Усі вони мали побутовий характер і пов’язані із вживанням недоброякісних продуктів харчування або води, порушенням правил особистої гігієни.
– До того ж, через відключення електроенергії зараз недостатньо ефективно працює холодильне обладнання. Люди готують страви наперед, неправильно їх зберігають, вживають їжу на пляжі у спеку, купують продукти на стихійних ринках під сонцем, – додав Володимир Папач.
У порівнянні із попереднім тижнем, захворюваність на ГКІ зросла. Таких випадків зареєстрували 39 у перший тиждень липня.
Зазначимо, що до ГКІ зараховують всі інфекційні захворювання, які уражують шлунково-кишковий тракт. Харчові отруєння переважно характеризуються: болем у животі, нудотою, блюванням, проносом, слабкістю і температурою. Вони мають харчовий шлях передачі.
Читайте також: Із початку року майже в тисячі черкащан зафіксували кишкову хворобу.
Оперативна інформація про Черкаси та область. Підписуйся на вайбер-канал “18000”.