Міністерство оборони України змінює підхід до формування сухпайків для військовослужбовців. Тепер враховуватимуть релігійні, медичні та етичні потреби.
Про це повідомили в пресслужбі Міноборони.
Також планують розширення асортименту сухпайків, що дозволить забезпечити військових більшою різноманітністю продуктів, зокрема рослинними, кошерними та халяльними наборами.
“Як частина євроатлантичної сім’ї ми повинні переймати інклюзивну культуру й прагнути до максимально повного забезпечення потреб військових. Ідея різноманітності меню виникла, зокрема й тому, що ми наближаємось до європейських стандартів, де людина, яка має потреби відмінні від спільноти не ігнорується, а отримує необхідне. Ми маємо наближатись до ЄС та НАТО не тільки стандартами, а й в питанні поваги до вибору людини у її вподобаннях”, – зазначила директорка з управління портфелем проєктів ДОТ Галина Літош.
Очікують, що нові сухпайки стануть доступними військовослужбовцям із грудня 2024 року.
Нагадаємо, на Курщині взяли в полон майже 600 російських солдатів.
Оперативна інформація про Черкаси та область. Підписуйся на вайбер-канал “18000”