
Бджоляр Ігор Тарануха розповів, чим займається на пасіці взимку
Зимовий період для бджолярів – це час роботи в майстерні. Пасічники ремонтують старі вулики, виготовляють або купують нові та збирають рамки.
Про це власник солодкої справи Ігор Тарануха розповів для матеріалу «18000» – «Між ріпаком, акацією та соняхом: як пасічник розвиває медову справу у ярах Чигиринщини«.
– Також у Мельниківській громаді разом з волонтерами виготовляємо енергетичні батончики для військових, – додає пасічник.

Виготовлення енергетичних батончиків для захисників у Мельниках
Крім того, восени та навесні у Черкасах традиційно організовують всеукраїнську виставку з бджільництва. На неї з’їжджаються пасічники та виробники обладнання з усієї країни: привозять продукцію, станки, діляться досвідом та проводять конференції. Таку виставку планують провести й цієї осені.
Нагадаємо, раніше пасічник пояснив, про що бджоли можуть «розповісти» своєю поведінкою. А також поділився секретами як зберігати мед, який мед кристалізується швидше і чому мед може забродити
Читайте також: Акацієвий, липовий та з ріпаку: медозбір на Черкащині знизився у 5–10 разів, тому ціни – зростуть.
Відеоісторії про черкащан, добірки корисностей та залаштунки життя команди «18000» – підписуйся на наш інстаграм.


