Що обійдеться найдорожче: скільки коштує приготувати стіл на Святвечір у Черкасах

Різдвяний стіл

Скільки коштують продукти для різдвяного столу. Фото: «ВІСТІ»

Ціна столу із 12 традиційних страв на Святвечір у 2025 році у Черкасах становить приблизно 1211 гривень. 

Про це йдеться у репортажі «18000» – Ціни, атмосфера та мелодія черкаського базару: скільки коштує різдвяний стіл у 2025 році.

В Інституті аграрної економіки зазначили, цьогорічна ціна для Святвечора в Україні – 1374 гривні. Це на 9 гривень більше, ніж торік. 

Найдорожче черкащанам обійдеться кутя – 225–230 гривень, другою стравою за собівартістю буде короп – 225 грн за 1,5 кг риби. Найдешевше черкащанам обійдуться хлібобулочні вироби та картопля із часником – від 45 до 50 грн.

Які 12 традиційних страв приготувати або купити на Святвечір

  • кутя;
  • узвар;
  • капусняк;
  • вареники з капустою;
  • голубці з грибами та рисом;
  • запечений короп;
  • тушкована капуста з грибами;
  • мариновані гриби;
  • салат із солоних огірків, кислої капусти та цибулі;
  • варена картопля, змащена часником;
  • пісні деруни;
  • хлібобулочні вироби.

Які інгредієнти потрібні та ціни на них

  • рис – 58–65/кг;
  • мед – 150–200 грн/л;
  • горіхи – від 200 до 400 грн/кг (залежить від якості);
  • сушені яблука –  20 грн зі літрову баночку;
  • чорнослив – 250 грн/кг;
  • груші з печі – 200 грн/кг;
  • родзинки (золоті) – 35 грн/100 г;
  • мак – 30 грн/гранчак;
  • цибуля червона – 100 грн/кг;
  • картопля – 20 грн/кг;
  • білокачанна капуста – 35 грн/кг;
  • огірки квашені – 100 грн/кг;
  • мариновані гриби – 40 грн/100 г;
  • квашена капуста – від 100 грн/кг;
  • пшоно – 35 грн\кг;
  • борошно – 19 грн/кг;
  • короп – 150 грн/кг;
  • хліб – 24 грн;
  • солодка випічка – 24 грн.

Читайте також: Що таке дідух, як його створити на Різдво, скільки це коштує.

Читай «18000» у вайбері. Лише головні новини про Черкаси та область

коментарі

Залиште свій коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини