У каві немає нічого, крім кави: черкаські підприємці розповіли про штучні ароматизатори і каштани

Ягоди кави

Фото: @about.coffee.ua

Якщо кава зі смаком віскі чи полуниці у вершках – це означає, що в неї штучно додали ароматизатори. Справжня кава має унікальний смак, хоча він може бути наближений до смаків знайомих продуктів. 

Про це у відеоподкасті “Бульвар Шевченка” розповіли засновники кавового бізнесу з Черкас – Світлана Литвак та Олексій Фіялко.

– У нас була смішна історія. Дівчинка тривалий час замовляла у нас каву. І тут приходить повідомлення, в якому вона запитує: “У вас є кава зі смаком жасмину. А як саме ви туди його додаєте?” Я розгубилася, – розповіла Світлана Литвак. – Коли каву мелеш, у неї потрапляє дрібне лушпиння. А в людини виникла асоціація, що ми подрібнюємо жасмин, ніби у нас є спеціальні машинки, змішуємо, запаковуємо. Насправді в каві немає нічого, крім кави.

За її словами, ті смаки, які є в каві, закладені в неї природою. Це країна походження, сорт, метод обробки. Також це робота обсмажника, який приготує її так, що виникнуть ті смаки, які в нас асоціюються з конкретними продуктами.

– Ще є “Маккофе”. Нещодавно нам людина, яка працює на заводі, розповіла, що каштани, які збирають активно в Черкасах, їдуть на завод. Їх подрібнюють, змішують із кавою і кукурудзою, і вони потрапляють у пакетик, – долала Світлана Литвак.

Подкаст із обсмажниками кави

Також читайте. Чому дорожчає кава: обсмажувальники з Черкас розповіли причини.

Знайомся ближче з командою “18000” – підписуйся на інстаграм @18000_team

Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Реклама МХП

коментарі
Залиште свій коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *