За останній місяць в області провели 1100 перевірок на дотримання санітарного законодавства, протиепідемічних заходів.
Про це під час брифінгу в ОДА повідомив заступник начальника Держпродспоживслужби області Володимир Папач.
Порушення виявили на кожному третьому об’єкті, а це 31 %. Найбільше порушень реєстрували у закладах громадського харчування – 38% (Черкаси, Умань, Золотоноша) та у майже 38 % закладів продовольчої торгівлі (Черкаси, Сміла, Умань, Драбів, Маньківка, Черкаський район).
У результаті склали 102 протоколи про адмінправопорушення у сфері санітарного законодавства, керівникам закладів направлено 305 приписів.
Додамо, загалом з початку року провели понад 8,7 тисяч перевірок порушення санітарного законодавства, протиепідемічних заходів.
– Найбільш характерними порушеннями залишаються недотримання дезінфекційного, маскового режиму, відсутність температурного скринінгу працівників, відповідного маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між відвідувачами та власне, недотримання дистанції відвідувачами закладів, – зазначив заступник начальника Держпродспоживслужби області Володимир Папач.