Черкаський пасічник розповів, як зберігати мед

мед у банці

Як зберігати мед? Фото: Depositphotos

Пасічник із Чигиринщини Ігор Тарануха не радить заливати мед у трилітрові бутлі для зберігання.

Про це бджоляр розповів для матеріалу «18000» – «Між ріпаком, акацією та соняхом: як пасічник розвиває медову справу у ярах Чигиринщини«.

Черкащанин говорить, що мед варто фасувати у літрову тару, а ще краще півлітрову. За його словами, так продукт краще зберігається.

– При кожному відкриванні баночки мед поступово псується. Адже зазвичай у цього продукту вологість 18 %, а в навколишньому середовищі – вища. Кожне потрапляння повітря у мед погіршує його властивість, – пояснює пасічник.

Однак якщо у банці порпатися нечистою ложкою, мед може забродити.

Нагадаємо, раніше пасічник пояснив, про що бджоли можуть «розповісти» своєю поведінкою.

Читайте також: Акацієвий, липовий та з ріпаку: медозбір на Черкащині знизився у 5–10 разів, тому ціни – зростуть.

Відеоісторії про черкащан, добірки корисностей та залаштунки життя команди «18000» – підписуйся на наш інстаграм.

Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі

коментарі

Залиште свій коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини