Відколи на Черкащині запровадили “жовту” карантинну зону, з 23 вересня цього року, перевірили майже 1700 закладів на дотримання протиепідемічних заходів та санітарно-гігієнічних вимог.
Про це повідомили в пресслужбі Держпродспоживслужби області.
Загалом порушення санітарного законодавства, протиепідемічних заходів виявлені у 25 % випадків. Фахівці перевірили:
- 291 заклад дошкільної та загальної середньої освіти, порушення зареєстровано у 8% випадків;
- 182 заклади громадського харчування, порушували 32%;
- 606 закладів продовольчої торгівлі – 31% порушень;
- 415 закладів непродовольчої торгівлі, порушення реєструвались у 276%;
- 56 агропродовольчих ринків – 29% порушень;
- 104 інші об’єкти, порушення реєструвались у 23% випадках.
За результатами цих перевірок було складено 194 протоколи про адмінправопорушення у сфері санітарного законодавства.
Додамо, з початку року фахівці Держпродспоживслужби області взяли участь у проведенні майже 14,3 тисячі перевірок. Найбільше порушень реєстрували в закладах продовольчої торгівлі (32 %), громадського харчування (31 %) та на агропродовольчих ринках (20 %).
Також новини “18000” є в Telegram і Viber, слідкуйте за нами в Instagram.