У Черкасах на вміст нітратів перевірили кавуни та дині з Центрального ринку. Проби спеціалісти беруть з кожної нової партії товару.
Про це повідомляє “Суспільне“.
Товар із кожного нового завозу кавунів та динь підприємці відносять на перевірку. Дослідження проводять у лабораторії Держпродспоживслужби.
За словами лікарки лабораторії Марини Назаренко, сьогодні фахівці відібрали проби кавунів і динь із трьох нових партій. Перевищення вмісту нітратів не виявили.
Водночас із 1 липня перевищення зафіксували в трьох завозах динь.
– Якщо виявляємо, то пишемо акт на вибраковку цієї партії продукції. Тоді просимо вивезти продукцію за межі ринку, – розповідає Марина Назаренко.
Лікарка додає, що допустимі норми вмісту нітратів у кавунах – це 60 мг на кг, у динях – 90 мг на кг. Якщо вживати продукцію з нітратами, це може призвести до алергічних реакцій.
Додамо, звернутися до лабораторії, аби перевірити баштанні на вміст нітратів, можуть і покупці.