Середньомісячні витрати на харчування одного домогосподарства області складали 5 328 грн, що становить 49,6% усіх витрат.
Про це повідомили в пресслужбі Головного управління статистики Черкаської області.
У першому кварталі 2021 року домогосподарства в середньому за місяць витрачали:
- 21,9% – м’ясо і м’ясопродукти;
- 15,7% – хліб і хлібопродукти;
- 13,5% – молоко, сир та яйця;
- 11,7% – овочі, включаючи картоплю;
- 8,8% – цукор, джем, мед, сироп, шоколад та кондитерські вироби;
- 8,1% – олія та жири;
- 6,4% – риба та рибопродукти;
- 5,9% – безалкогольні напої та фрукти;
- 2,1% – інші продукти харчування.
Поза домом домогосподарства витрачали на харчування у середньому за
місяць 2,2% сукупних витрат.
Еквівалентні сукупні витрати на харчування однієї особи становили в
середньому 91,55 грн.
Також новини “18000” є в Telegram і Viber, слідкуйте за нами в Instagram.