
Які порушення, що стосуються харчування, виявили у закладах освіти області?
Із початку року фахівці обласної Держпродспоживслужби здійснили 192 перевірки в закладах освіти Черкащини, 162 – стосувалися організації харчування.
Про це повідомили в пресслужбі ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області.
Порушення санітарного законодавства виявили у 58 закладах (30,2 %), зокрема у 37 (22,8 %) – з питань організації харчування.
Фахівці розглянули 893 чотиритижневих сезонні меню, з яких 168 (18,8 %) відхилили для доопрацювання. Найпоширеніші порушення стосувались:
- недотримання норм споживання основних харчових груп;
- відсутність різноманітності овочів та фруктів;
- використання овочів минулого врожаю;
- відсутність інформації про алергени.
Також проаналізували 235 меню-розкладів на відповідність примірному чотиритижневому меню та технологічним карткам. У 45 випадках (19 %) знайшли порушення:
- невідповідність маси порцій до вікових норм;
- відсутність меню-розкладів або їх часткове заповнення;
- порушення у видачі страв для різних вікових груп.
Крім цього, у 98 закладів освіти перевірили, чи контролюють норми харчування медичні працівники або відповідальні особи. У 22 з них (22,4 %) виявили порушення.
“За результатами перевірок підготовлено та направлено 132 листи до органів місцевого самоврядування (з них 101 – щодо харчування) та 140 листів керівникам закладів (114 – з питань харчування). Також спеціалісти управління ініціювали та взяли участь у 15 засіданнях комісій ТЕБ та НС”, – прокоментували в управлінні.
Також читайте: У Черкасах розпочали прийом документів першокласників на зарахування до шкіл.
Перевірена оперативна інформація про ситуацію в Черкасах та Україні. Підписуйся на телеграм-канал “18000 | Шо там у Черкасах?”