На Уманщині зафіксували випадок отруєння грибами

На Уманщині отруїлись грибами

В Уманському районі мати з 15-річною донькою отруїлись дикорослими грибами – рядовками. 

Про це інформують у Черкаському обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

Потерпілі вживали відварені і смажені гриби, що назбирали у садку біля села Рижавка. Перші симптоми отруєння: слабкість, нудота, багаторазова блювота, біль у животі, запаморочення, підвищене потовиділення, з’явились вже за годину після вживання грибів.

25 вересня маму та дівчину доставили в уманську лікарню в стані середньої важкості.

Щоб не отруїтись, черкащанам радять:
  • відмовитись від споживання дикорослих грибів. Замінити їх грибами, що вирощують штучно, підлягають контролю;
  • не купувати гриби на стихійних ринках;
  • оглядати гриби. Якщо виникають найменші сумніви – відмовтесь від їхнього споживання;
  • збирати лише добре знайомі гриби;
  • не брати занадто молоді чи старі гриби. Їх легко переплутати з отруйними;
  • не збирати гриби поблизу трас, підприємств, забруднених територій;
  • користуватись правилом “однієї доби”: готуйте гриби протягом першої доби після збирання (відварюйте щонайменше тричі по 30 хвилин) і зберігайте приготовлені гриби не більше доби.

Оперативно повідомляємо про новини й повітряні тривоги. Наш вайбер-канал ТУТ

Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі

коментарі

Залиште свій коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *