Улітку “вісімнадцять три нулі” вже склали першу добірку нових черкаських ресторацій. Матеріал мав попит серед наших читачів, тому ми підготували для вас продовження.
У цій публікації “18000” розповідають про заклади, що з’явилися у місті за останні пів року.
“П’яна вишня”
П’яна вишня – мережа наливочних, що має 37 закладів в Україні та 23 закордоном. Вона знаменита унікальною львівською настоянкою з вишнею.
Інтер’єр закладу оформлений у вишневих та чорних кольорах, особливості додає червона підсвітка. Стіни прикрашають шпалери з вишнею та дерев’яні бочки. Дивлячись на стелю, відвідувачі бачать безліч пляшок.
Настоянку можна придбати у пляшці або на розлив від 150 мл. Крім того, напій можна замовити з доставкою на зручну для вас адресу.
До наливки тут можна придбати пармезан або горіхи в пармезані. А також солодощі із вишнею: драже, шоколадна тафля, цукерка “П’яна вишня”, пастила та льодяник. Крім того, мережа виготовляє вишневий лимонад та вишневу каву. Також є інші товари з мерчем закладу.
Адреса: вул. Лазарєва, 2.
Режим роботи: 11:00 – 22:00.
Ціни: наливка “П’яна вишня” 200 мл – 142 грн, 0,5 л – 320 грн, 1 л – 585 грн, 4,5 л – 2985 грн; лимонад вишневий – 68 грн, горіхи пармезан – 58 грн, пармезан – 135 грн, цукерка “П’яна вишня” – 30 грн, драже вишневе – 108 грн.
Кав’ярня “Crispy place”
Crispy place – нова кав’ярня біля річкового вокзалу на “Митниці”.
Тут відвідувачам пропонують десять різновидів сніданків: яєшні, скрембл, вівсянка, сирники, ліниві вареники, млинці, авокадо тост тощо. Серед салатів: грецький, цезар, з буряком та фетою, з авокадо та креветками. На перше можна обрати “рамен”, грибний крем-суп, курячий бульйон з локшиною. Також у меню є п’ять видів боулів: з куркою, шинкою та сиром, яловичиною, лососем та креветкою.
Ще у “Crispy place” випікають піци: гавайська, мисливська, барбекю, чотири сири, цезар, козацька. Крім того, кіш з куркою та сиром, пиріг з куркою, круасани, брускети та бельгійські вафлі. На десерт пропонують: сінабони, тістечко “Шу”, тарт, макарони, десерт “Моті”, меренговий рулет, торт “Снікерс” чи “Київський”, баскський чізкейк. Також є десерти без цукру.
У закладі не лише насичене меню, а й кавова карта. Крім класичних напоїв, вона містить такі позиції: лавандовий капучино та лате, тірамісу еспресо, пряний пуровер, кіндер какао. Серед холодних напоїв лимонади та фреші. Також є сезонні напої, зараз це медовий капучино, гарбузовий лате, сирний лате, різдвяний лате.
Адреса: вул. Козацька, 1/1.
Режим роботи: 08:00 – 21:00.
Ціни: сніданок класичний – 140 грн, салат цезар – 140 грн, курячий бульйон з локшиною – 95 грн, боул з яловичиною – 160 грн, паста з креветками – 170 грн, піца ¼ – 45 грн; бельгійська вафля солодка – 95 грн, сінабон – 30 грн, баскський чізкейк – 80 грн; фреші – від 47 грн, еспресо – 29 грн, лате XL – 65 грн, чай натуральний – 45 грн.
Ресторан “Marrakesh”
Marrakesh – ресторан арабської кухні. Особливістю марокканської кухні є спеції та трави, які додають до страв для смаку та аромату.
Серед традиційних закусок тут готують: тцацикі, бабагануш, хумуси, Тар-Три. Ще три різновиди дурми та різноманітні салати. На перше – супи. Як основна страва у меню представлені: шакшука, люля-кебаби, джинахін, кускус, булгур, кєбда, стейки, каре ягняти. На гарнір тут можна замовити фалафель, кукурудзу чилі, батат або шпинат по-марокканськи.
У закладі рекомендують скуштувати: стейк з лососем на пюре із батата, Тар-Тар з лососем, каре ягняти, шашлик із свинини, салат з лососем та Дор-Блю, Strawberry Daiquiri, Sunrise Marrakesh.
Крім страв та напоїв, тут можна замовити кальяни. По п’ятницях та суботах у ресторані влаштовують Dj-set та коктейль-шоу. Також інколи проводять тематичні вечірки.
Страви також доставляють адресно.
Адреса: вул. Остафія Дашковича, 3.
Режим роботи: 10:00 – 22:00.
Ціни: хумус з фалафелем – 155 грн, салат “Султан” – 190 грн, люля-кебаб – 230 грн, шашлик зі свинини – 290 грн, фарширована скумбрія по-марокканськи – 260 грн, батат – 180 грн, сирники – 120 грн, дурум класичний – 250 грн; лимонад – 79 грн, коктейлі: Negroni – 170 грн, Aperol Spritz – 205 грн, Strawberry Daiquiri – 190 грн; за келих вина – від 45 грн до 90 грн.
“Львівські круасани”
Львівські круасани – мережа фаст-фуд ресторанів, що відкрила третій заклад у Черкасах. Цього разу у мікрорайоні “Митниця”.
Відмінністю цього ресторану стало розділення зали, на основний та дитячий з ігровою зоною. До основного залу можна з тваринами.
Серед фірмових пропозицій: львівський, галицький, амстердам, з тунцем, королівський. Крім того, цезар з куркою, чізбургер, філадельфія з лососем, мисливський, курка теріякі чи папрік. Разом з солоними круасанами у закладі можна випити курячого бульйону.
Серед солодких круасанів нині у меню чотири позиції: з мигдалевим кремом, з шоколадом та бананом, малинова насолода та п’яна вишня.
Також тут є можливість самостійно обирати поєднання начинок з меню додатків.
Із напоїв пропонують молочні коктейлі, лимонади, чаї, різноманітну каву та крем-лате.
Адреса: вул. Героїв Дніпра, 61/2.
Режим роботи: 09:00 – 22:00.
Ціни: круасан галицький – 79 грн, з тунцем – 93 грн, філадельфія з лососем – 125 грн; курячий бульйон – 39 грн; круасан з шоколадом та бананом – 75 грн, з мигдалевим кремом – 79 грн, “малинова насолода” – 69 грн; крем-лате “Снікерс” – 65 грн, капучино L – 39 грн, чаї вітамінні – 45 грн.
Ресторан та лаунж “Whiteout”
Whiteout – ресторан міжнародної кухні та простір для куріння кальянів. Ще тут є VIP-кімната з караоке. З п’ятниці по неділю у закладі проводять DJ-dance party.
У меню є шість позицій сніданків, чотири види бургерів та дві пасти. Серед закусок гарячі та холодні, а ще салати: цезар, грецький, з лососем та сиром, з печінкою. Як основні страви пропонують: стейки, свинина з фетою, шніцель з картопляними діпами, ребра зі свинини.
Крім того, у ресторані великий вибір суші: роли, нігірі, макі, гункани та сети. На десерт пропонують наполеон.
Барна карта містить різноманітні коктейлі, шоти, пиво, віскі та бурбони, коньяк та бренді, ром, джин, горілку, текілу, лікери, настоянки, вина. Також є безалкогольні коктейлі та лимонади.
Адреса: бул. Шевченка, 277.
Режим роботи: 13:00 – 22:00.
Ще одна “Bulochna”
Bulochna – нова пекарня у мікрорайоні “Митниця”. Це вже другий заклад цієї мережі у Черкасах, ще один є у Смілі.
Тут випікають бездріжджовий хліб, виготовлений на виноградній заквасці з пшеничного, житнього та гречаного борошна. А також подовий багет, який випікають без форми. Піци: капрезе, прошуто з грушею, цезар, баварська, пікантна, мексиканська та інші класичні. Серед новинок: американська з картоплею фрі, сезонна з хурмою, чотири сири з горгонзолою, верона та вегетаріанська з броколі.
Зі сніданків можна обрати англійський або норвезький. А на десерт: сінабон, круасани, штрудель, вафельні трубочки з солоною карамеллю, мафін з Орео, львівський сирник, печиво апельсинове чи абрикосове, брауні, еклери, чізкейк, меренговий рулет, наполеон, тірамісу або естерхазі.
Для любителів чаїв, крім класичних, є смаки: обліпиха-малина, журавлина-чебрець, тропічний, трав’яний або імбирний. Крім того, тут класична кавова карта, сім видів лимонаду, а ще алкогольний та безалкогольний глінтвейни.
Адреса: вул. Припортова, 34/2.
Режим роботи: 08:00 – 22:00.
Ціни: хліб гречаний – 22 грн, сирно-цибулевий – 30 грн, грісіні – 20 грн, піца гавайська – 119 грн, чотири сири преміум – 149 грн, пиріжок з картоплею та м’ясом – 20 грн; булочка з малиною – 15 грн, сінабон шоколадний – 37 грн, штрудель із маком – 19 грн, круасан із фісташкою – 40 грн, чізкейк “снікерс” – 52 грн; раф кава – 48 грн, какао – 40 грн, чай тропічний – 40 грн.
Ресторан швидкого харчування “Донер Цех”
Донер Цех – заклад, який намагається зламати стереотипи традиційного фастфуду. Їхня концепція розроблена так, щоб перекусити могли і діти, і ті, хто стежить за здоровим харчуванням. Тут відкрита кухня, особливі рецептури приготування кави і Мона Ліза на стіні.
Фірмові донери тут готують трьох розмірів: маленький, середній та великий. Для тих, кому не смакує лаваш, є донер бокс. Ще тут готують три різновиди тако: класичний, сирний та мексиканський. Також у “Донер Цех” можна замовити хот-доги чотирьох видів, а віднедавна з’явилися ще бургери. Крім того, тут готують крила, нагетси та картоплю фрі.
Серед їхніх натуральних лимонадів можна знайти такі смаки: виноград-персик, ківі-маракуйя, диня-імбир, дюшес та інші. Із алкогольних напоїв пропонують пиво та сидр.
Замовити донер можна також і на доставку.
Адреса: вул.Тараскова, 22.
Режим роботи: 8:00 – 22:00.
Ціни: донер маленький – 80 грн, середній – 90 грн, великий – 110 грн; сніданки від 95 до 150 грн, тако сирний – 75 грн, хот-дог класичний – 65 грн, раф – 50 грн, натуральні лимонади від 55 до 80 грн.
Караоке-лаунж бар “Off-side”
Off-side – заклад, що відкрився у Черкасах на початку жовтня як спорт-лаунж бар: перегляд спортивних матчів, пиво на розлив, пивні тарілки та кальяни. Ще тут проводили стилізовані вечірки, а кожної п’ятниці та суботи DJ-party.
Нині у закладі відбувся ребрендинг. Вони змінили формат зі спорт-бару на караоке-лаунж бар. Інтер’єр тут оформлений у темних кольорах, переважає чорний.
“Провівши невеликий ребрендинг, ми повертаємось із новими сенсами, новими вечірками та новими враженнями”, – зазначено на сторінці закладу.
У барі оновили також меню кальянів та коктельну карту. Серед розваг, крім караоке, є vip-кімната з плейстейшн-іграми.
Адреса: вул. Парковий узвіз, 3.
Режим роботи: 11:00 – 22:00.
Ціни: салат з телятиною та баклажанами – 186 грн, паста з гарячим вугрем-унап – 225 грн, равлики в азербайджанскому стилі – 179 грн; коктейль “лимонний пиріг” – 160 грн, “дайкірі” – 160 грн, “негроні” – 180 грн.
“Майстерня карамелі”
Майстерня карамелі – місце, де цукерки та льодяники виготовляють власноруч, використовуючи натуральні інгредієнти.
Раніше “Майстерню карамелі” вже відкривали у Черкасах, тоді вона розташовувалася на перехресті вулиць Хрещатик та Лазарєва, проте невдовзі заклад зачинили. Нині відкриття відбулося у мікрорайоні “Митниця”.
Крім наборів льодяників та фігурок з карамелі, тут виготовляють ірис з насінням кунжуту, вершковий або з кокосовою стружкою. А ще желейні цукерки, мікс смаків маршмеллоу, щербет з волоським горіхом або чорним шоколадом та горіхом.
Також тут проводять групові майстер-класи з виготовлення солодощів.
Адреса: вул. Припортова, 32.
Режим роботи: 09:00 – 20:00.
Ціни: карамель рублена 100 г – 75 грн, 200 г – 140 грн, 390 г – 260 грн; желейки 100 г – 80 грн, 200 г – 145 грн; коробочка ірису 100 г – 80 грн; батончик щербету – 50 грн.
Пекарня-кав’ярня “Bakery”
Bakery – мережа черкаських пекарень, що продовжує розширюватися. Відкриття чергового закладу відбулося у районі залізничного вокзалу. Ця кав’ярня відома широким асортиментом піц, а ще солоної та солодкої випічки. Новий заклад вирізняється з поміж інших своїм меню, адже ця пекарня створила колаборацію зі “Станцією Шаурма”, яка відкрилася у Черкасах влітку. Таким чином відвідувачі пекарні можуть замовити там асортимент обох ресторацій.
Меню “Bakery” містить понад 25 видів піци: карбонара, американа, барбекю, ізоло, медова чилі папероні, прованс, хамон, чізбургер та інші. Ще тут можна посмакувати різноманітною випічкою: круасани, слойки, печиво, ромова баба, штруделі, булочка з нутеллою, пундик з карамеллю, а також їхні бестселери – шоколадні брауні та сінабони. Згадаємо і про їхні нові десерти: піна колада, панакота, червоний оксамит, тірамісу, снікерс та баскський чізкейк.
З асортименту “Станції Шаурма” у закладі можна замовити будь-яку позицію: хот-доги, шаурма, кесадилья, креветки фрі, картопля фрі та діпи.
Адреса: вул. Смілянська, 96.
Режим роботи: 08:00 – 21:00.
Ціни: піца гавайська – 129 грн, хот-дог швейцарський – 70 грн, шаурма студентська – 75 грн, сирна – 112 грн, картопля фрі – 57 грн; мафін шоколадний – 16 грн, сінабон із полуницею – 40 грн, рулет з маком – 30 грн, десерт червоний оксамит – 79 грн; чай маракуйя-полуниця – 40 грн, раф – 48 грн.
Ресторан “ChaCha”
ChaCha – ресторан грузинської кухні. Заклад відкрили у Черкасах у серпні, ще один є у Кропивницькому. Він вирізняється ефектною подачею страв, які приправляють у залі перед гостями.
У цьому ресторані різноманітний вибір традиційних наїдків грузинської кухні: долма, хачапурі, хінкалі, шкмерулі, кебаб, мцваді. Також у меню великийвибір салатів та супів. Серед рибних страв: стейк з форелі, дорадо на мангалі, кебаб з лосося. На десерт можна обрати: еклери, пахлаву, наполеон, чурчхела, чизкейк, тірамісу.
Крім того, є сезонне меню, у якому пропонують ще більше страв: гарбузовий суп з крем-сиром, качина грудка з медовим гарбузом та обліпиховим соусом, виноградний лимонад, грушевий мохіто, мандариновий та гранатовий глінтвейни тощо.
У барній карті можна знайти як класичні коктейлі, наприклад мохіто чи апероль, так і фірмові: чакві чача, зірка Батумі, лаванда Fizz.
Страви можна замовити не лише у закладі, а й на доставку.
Адреса: вул. Хрещатик, 200.
Режим роботи: 10:00 – 22:00.
Ціни: бастурма – 150 грн, салат “Тбілісо” – 220 грн, долма – 230 грн, харчо – 180 грн, хачапурі по-аджарськи – 135 грн, хінкалі 1 шт/100 г – 30 грн; мохіто – 200 грн, лимонади – 40 грн, чаї фруктові – 150 грн.
“Я люблю кебаб”
Я люблю кебаб – мережа, що має понад 90 закладів по всій Україні і розвиває ресторанний бізнес вже 7 років. Нещодавно ще одну “кебабну” відкрили у Черкасах.
Тут готують кебаби з крафтовим м’ясом власного приготування та фірмовими соусами. Дизайн закладу оформлений у стилі лофт: стіни оздоблені каменем, що нагадує цеглу, дерев’яні меблі та рослини.
Кебаби та “комбо меню” є трьох розмірів: L, XL та XXL. “Комбо меню” включає кебаб, картоплю фрі та воду. Для тих, хто не вживає м’ясо, у меню є кебаб з тунцем або “vegetarian”. Якщо ж ви не любите лаваш, тут роблять кебаби у булці або в боксі. Серед новинок: сирний та часниковий кебаби. Крім них, у закладі готують картоплю фрі: як класичну, так і у вигляді смайликів. Також курячі нагетси та сирні палички моцарела. На десерт: пиріжок вишневий та рахат лукум. Серед напоїв соки, айран, чай, какао, шоколад, кавові або енергетичні напої.
Адреса: бул. Шевченка, 242.
Режим роботи: 10:00 – 22:00.
Ціни: Кебаб L – 121 грн, XL – 140 грн, XXL – 185 грн; Комбо меню L – 185 грн, XL – 205 грн, XXL – 255 грн; картопля фрі L – 50 грн, нагетси L – 55 грн, сирні палички L – 75 грн; сік – 35 грн, капучино – 35 грн, какао – 40 грн.
Надалі редакція планує створити та випустити серію подібних добірок. Тож пишіть у коментарях, які ще нові заклади в Черкасах ви знаєте, і ми обов’язково напишемо про них у наступному матеріалі.
Читайте також: “З кондитеркою роман на все життя”: історія переселенки, яка виграла грант і відкрила заклад у Черкасах.
Відеоісторії про черкащан, добірки корисностей та залаштунки життя команди “18000” – підписуйся на наш інстаграм.
Стань Миколайчиком для воїна! Долучайся до мегазбору “18000” і Хамази та збирай з нами 3 мільйони на подарунки захисникам. Відправляй свій важливий донат на банку.
Пяная вишня это вишня Бен до ерская ещё и ценны космос за литр 600грн. Дешевле самому сделать летом нашивку и вкуснее а у них с порошка
Найкращий та найнетривіальніший заклад це моніка на Смілянській ну і вам донер
В країні війна,а вони дурні рекламірують “п’яну вишню”.Люди з мозгами дружіть хоть трошки
Правди боїтесь!!!понятно