Соковиті ребра, восьминіг гриль, чорна піца, тістечка “Шу” та кюртошкалачі – все це можна спробувати у нових черкаських закладах, прогулюючись центром міста або набережною. Якщо ви вже збираєтеся у кафе чи ресторан, не поспішайте і дочитайте наш традиційний огляд до кінця, щоб обрати для себе найбажаніший варіант або декілька.
Нагадаємо, що раніше “18000” вже випустили першу, другу та третю частини такого формату, у яких розповіли про атмосферу, історію, локації, меню та ціни ресторацій, що відкривали у Черкасах раніше. Публікації мали відгук серед наших читачів, а кількість закладів харчування у місті продовжує зростати, тож і ми не зупиняємося розповідати про них.
“18000” підготували четверту добірку нових закладів, що відкрили у Черкасах впродовж останніх шести місяців.
Зміст:
- Реберка на Хрещатику
- Пекарня “Бо хліб”
- Виробництво кюртошкалачів “La Kolache”
- Чайна “Teahouse”
- Кафе “Bohema”
- Фреш-бар “Basilic”
- Пекарня-кав’ярня “Крихітка Шу”
- Ресторан “Salvadore”
- Пекарня-кав’ярня “Edes”
- BBQ “Cubanos”
Реберка на Хрещатику
Реберка на Хрещатику – один з найновіший закладів у цій добірці, відкриття відбулося 18 вересня. Місце для справжніх любителів м’яса, приготованого на вогні. Фірмовою стравою тут, звісно, є ребра.
Перед відвідуванням закладу врахуйте, що концепцією бронювання столів не передбачене.
На перше у закладі готують грибну юшку та м’ясний суп із томатами. Окрім ребер, тут на вогні також смажать стейк “Ribeye” з овочами гриль, шашлик зі свиного ошийку, стейк зі свинини, філе скумбрії на грилі, лосось із вершковим соусом, кальмар смажений на грилі.
До м’яса у “Реберці” можна замовити салати з томатами чері або з хамоном, або з куркою, або ж, наприклад, тарілку з різносолами. Також серед гарнірів картопля фрі та запечена, сир камамбер фрі, крила фрі.
Із напоїв великий вибір пива, вино та міцні – джин, ром, горілка, віскі, бренді. Серед безалкогольних – газовані напої, соки, чай та кава.
Адреса
Заклад розташований за адресою: вул. Остафія Дашковича, 19.
Графік роботи
Заклад працює у такому режимі: пн-нд 11:00-22:00.
Ціни
Вартість страв у закладі становить: грибна юшка – 70 грн, ребра на вогні – 265 грн, шашлик зі свиного ошийку – 240 грн, стейк зі свинини – 95 грн, філе скумбрії – 145 грн, тарілка різносолів – 120 грн, салат з томатами чері – 160 грн, картопля фрі – 90 грн, крила фрі – 160 грн.
Вартість напоїв у закладі становить: пиво – від 45 до 140 грн, вино – від 120 до 1000 грн, coca-cola – 55 грн, сік – 35 грн, американо – 40 грн.
Пекарня “Бо хліб” на Митниці
Бо хліб – вперше з’явився у Черкасах навесні минулого року. Тоді про їхню пекарню по вулиці Свято-Троїцькій “18000” писали у першій добірці нових закладів. Цьогоріч у День Незалежності мережа відкрила ще одну кав’ярню у мікрорайоні Митниця.
Незмінними кольорами в інтер’єрі закладу залишаються зелений та жовтий. А родзинкою їхньої вітрини – крафтові круасани із різноманітними кремовими начинками.
У меню нового закладу є не лише круасани та випічка, але й страви, які готують безпосередньо у кав’ярні. Серед сніданків дві позиції: з лососем і крем-сиром та з пастрамі з яловичини з трюфельним майонезом. Також у меню є страви, що не менше пасують до сніданків, але їх можна замовити у будь-який час. Наприклад, сирники трьох видів: із трояндовим або фісташковим кремом, або зі сметаною та солоною карамеллю. Ще у закладі пропонують скуштувати пшеничну кашу з песто і прошутто або вівсянку з солоною карамеллю та бананом. Крім того, тут готують тост французький із кленовим сиропом, або круасан із сиром брі та чорною смородиною, або ж крок-месьє.
У меню “Бо хліб” є п’ять видів салатів, зокрема салат із тунцем, цезар з індичкою або ж із лососем. Серед перших страв бульйон з індичкою та рісіні (дрібні макарони, – ред.) або борщ. Із паст можна обрати з песто та пармезаном або з індичкою та грибами. Також у новому закладі великий вибір сендвічів: круасани та чіабати із солоними – м’ясними і рибними начинками.
Крім того, у закладі різноманітний вибір напоїв: класичні кавові позиції, авторська та холодна кава, соки та лимонади, чаї, матча, комбуча.
Як і в “Бо хліб” у центрі, на Митниці можна придбати із собою випічку та духмяні спеції і прянощі для власних страв.
Адреса
Заклад розташований за адресою: вул. Козацька, 1.
Графік роботи
Заклад працює у такому режимі: пн-нд 09:00 – 21:00.
Ціни
Вартість страв у закладі становить: вівсянка з солоною карамеллю та бананом – 149 грн, сирники з трояндовим кремом – 149 грн, салат з пастрамі з яловичини – 229 грн, крок-месьє – 249 грн, бульйон з індичкою – 109 грн, паста – 189 грн, круасан зі слабосоленим лососем – 209 грн, чіабата з індичкою – 169 грн.
Вартість напоїв у закладі становить: джміль – 89 грн, кокосовий лимонад – 89 грн, фісташкове лате – 109 грн, лавандовий раф – 92 грн, м’ятний шоколад – 94 грн, гречаний чай – 49 грн.
Виробництво кюртошкалачів “La Kolache”
La Kolache – новий заклад біля Палацу одружень. Тут готують солодкі кюртошкалачі. Це випічка циліндричної форми. Її ще називають трдельник. Інтер’єр закладу оформили у рожево-бірюзовому стилі із безліччю квітів, як всередині, так і зовні. Його відкрили на початку вересня.
Тут випікають кюртошкалачі шести видів: кориця, орео, нонпарель, какао, горіх, кокос. До них всередину також можна додати начинку: рафаелло, банановий або заварний креми чи карамель, нутеллу, кіндер, снікерс.
Асортимент десертів у кав’ярні щодня змінюється. Крім кюртошкалачів, у закладі пропонують тістечка, тортики та макарун. Наприклад, вишневий чізкейк, полуничний та вишневий торт, торт орео або снікерс.
Серед напоїв гостям пропонують каву гарячу та холодну, чаї, какао, лимонади.
Адреса
Заклад розташований за адресою: вул. Небесної Сотні, 6.
Графік роботи
Заклад працює у такому режимі: пн-пт 08:00-20:00, сб-нд 09:00-20:00.
Ціни
Вартість страв: меню десертів закладу недоступне онлайн, однак нам відповіли, що у середньому вартість одного десерту становить 80-90 гривень.
Вартість напоїв у закладі становить: лате – 50 грн, раф – 60 грн, американо – 35 грн, какао – 50 грн, натуральні чаї (чайник) – 85 грн, чай пакетований – 50 грн, лимонад – 70 грн, айс-лате – 55 грн.
Чайна “Teahouse”
Teahouse – чайний заклад біля черкаського драмтеатру. Тут можна посмакувати або придбати з собою 139 сортів чаю з усього світу, каву та десерти. А також роздивитися і купити посуд.
В асортименті закладу чаї, серед яких ви знайдете як класику з Китаю, Японії, Індії та Цейлону, так і авторські купажі на основі якісних зелених, червоних та травʼяних чаїв. Для авторських купажів “Teahouse” використовує трави і фрукти від українських локальних виробників, а змішують і ароматизують їх на власному виробництві. Заварити суміш можуть у чайні, листові чаї тут подають в унікальній заварній системі, а пуери – в глиняному китайському посуді.
Також у “Teahouse” готують бульбашкові чаї “Bubble Tea”. Їх виготовляють на основі тапіоки та преміальних щойно заварених чаїв: японського матча, кенійського чорного та каркаде. Якщо відвідувач бажає чогось незвичного, йому пропонують спробувати “Bubble Tea” на основі відбірного какао.
Із десертів тут пригощають полуничними та смородиново-ванільними макарунами, також класичним чизкейком “Нью-Йорк” та капкейками з полуничною начинкою.
Час від часу у закладі проводять чайні церемонії та дегустації.
Адреса
Заклад розташований за адресою: вул. Гоголя, 261\2.
Графік роботи
Заклад працює у такому режимі: пн-чт 08:00-20:00, пт-сб 08:00-21:00, нд 10:00-20:00.
Ціни
Вартість напоїв у закладі становить: матча лате – 90 грн, капуоранж – 100 грн, американо – 60 грн, фільтр пуер – 60 грн.
Кафе “Bohema”
Bohema – нове кафе на Хрещатику. Тут можна поїсти і ролів, і піци. Серед останніх авторська – “Black hub” із тіста на основі чорнила каракатиці.
У меню 15 видів суші: рол з вугрем і креветкою, філадельфія та каліфорнія, рол зі смаженим лососем, гункан з гребінцем, нігірі. Серед піц п’ять авторських, зокрема “Вітелло” з телячою вирізкою і каперсами, “Tonno” з тунцем, та класичні позиції.
Зі сніданків, які тут готують з 8:30 до 16:00, є англійський, італійський та французький. Або ж можна обрати тости, сирники, кашу чи омлет. У закладі також готують чотири салати, картопляні ньокі, тортелоні з рікоттою, свинину кімчі та шніцель з телятини.
З бару можна замовити коктейлі, вина, ігристе, джин, горілку, ром, віскі, бренді, лікери, вермут і пиво. Серед безалкогольних напоїв: чай, кава, фреші, лимонади.
Адреса
Заклад розташований за адресою: вул. Хрещатик, 200.
Графік роботи
Заклад працює у такому режимі: пн-пт 08:00-23:00, сб-нд 11:00-23:00.
Ціни
Вартість страв у закладі становить: французький сніданок – 160 грн, шпинатні сирники з ікрою – 190 грн, рол філадельфія – 290 грн, рол з вугрем та креветкою – 310 грн, піца “Вітелло” – 250 грн, піца “Black hub” – 290 грн, папероні – 250 грн, сирна – 230 грн, салат з телятини та фаршированими перчиками черрі – 280 грн.
Вартість напоїв у закладі становить: коктейль “Negroni” – 190 грн, коктейль “Hugo” – 145 грн, коктейль “Aperol Spritz” – 160 грн, келих вина – від 60 до 120 грн, джин – від 180 до 270 грн.
Фреш-бар “Basilic”
Basilic – ресторан на Хрещатику, який з’явився на місці піцерії “La П’єц”. Зовні він привертає увагу черкасців великою кількістю кошиків із живими квітами навколо входу, а ввечері – ліхтариками на терасі. Заклад відкрили у травні. У “Basilic” зазначають, що вони – це концептуальний бар з мистецькою кухнею.
Покуштувати страви можна у закладі або на літній терасі. В інтер’єрі переважають оливковий та пастельні відтінки. Всередині ресторану є відкрита кухня, де відвідувачі можуть спостерігати, як готують їхні страви.
У меню пропонують п’ять супів, морепродукти – креветки та мідії, роли, сім салатів та основні страви, наприклад крокет з курячого філе та стейки. На сніданок тут радять спробувати круасан із шоколадом смаженим беконом та бананом – поєднання солодкого та солоного. На обід – салат із хамоном, телятиною, куркою та висівками, суп фінська чорба з лососем або рол зі смаженим окунем.
Із десертів можна обрати між сирниками, чизкейком, мільфейєм з цитрусово-базиліковим кремом або мусовим тістечком полуниця-базилік. На барі можна замовити вермут, віскі, джин, ром, вино, авторські або класичні коктейлі та моктейлі (безалкогольні, – ред.).
Адреса
Заклад розташований за адресою: вул. Хрещатик, 219.
Графік роботи
Заклад працює у такому режимі: пн-нд 09:00-22:00.
Ціни
Вартість страв у закладі становить: салат з грушею, хамоном, сиром Дор Блю – 280 грн, теплий салат з телятиною та запеченими овочами – 195 грн, рол з креветкою, окунем, лососем і тунцем – 295 грн, суп-пюре з грибами – 180 грн, фінська чорба з лососем – 325 грн, смажені креветки на грилі – 320 грн, стейк Ribeye з картопляними крокетами – 130 грн.
Вартість напоїв у закладі становить: коктейль “Basil Colada” – 200 грн, “Awesome” – 240 грн, “Margarita” – 200 грн.
Пекарня-кав’ярня “Крихітка Шу”
Крихітка Шу – кав’ярня біля Річкового порту, яку відкрили наприкінці квітня. Тут готують тістечка “Шу” та різноманітні десерти, випічку на вершковому маслі, сніданки і піцу. Заклад має затишний зал зі стильним інтер’єром та ламповими вивісками, а також невеличку терасу.
Зранку у закладі пропонують скуштувати англійський, норвезький, італійський, французький, український або вегетаріанський сніданки. Також можна вибрати боул з куркою або рибою чи бейгл-тост. Серед солодкого – мініпанкейки, оладки з карамеллю, гомбовці (ліниві вареники) з вишнею та сирники.
Круасани тут готують пусті, вершковий та зерновий, а за бажанням відвідувачів їх наповнюють солоними (риба, хамон, з шинка) та солодкими (шоколад, абрикосовий джем) начинками. З іншої випічки: мафіни, кекси, тертий пиріг, печиво, горішки та хліб. Також у пекарні готують такі десерти як тістечко картопля, мінічіз карамель або полуниця, макарони та “Шу” кавовий.
Попити у “Крихітці Шу” відвідувачі можуть гарячу або холодну каву (оранж або чері), еспресо-тонік, какао, вітамінні та звичайні чаї, молочні коктейлі, фреші, смузі, лимонади.
Адреса
Заклад розташований за адресою: вул. Героїв Дніпра, 6.
Графік роботи
Заклад працює у такому режимі: пн-нд 08:00-21:00.
Ціни
Вартість страв у закладі становить: англійський сніданок – 225 грн, боул з куркою – 168 грн, бейгл з шинкою – 60 грн, круасан з шоколадною пастою – 64 грн, сирники – 165 грн, гомбовці з вишнею – 125 грн; мафін з малиною – 24 грн, мінічіз – 45 грн, горішок – 30 грн, Шу кавовий – 72 грн.
Вартість напоїв у закладі становить: чай вітамінний – 45 грн, лате – 45 грн, какао – 40 грн, оранж кава – 77 грн, молочний коктейль банановий – 68 грн, лимонад яблуко-селера – 60 грн, мохіто – 58 грн.
Ресторан “Salvadore”
Salvadore – середземноморський ресторан у будівлі Річкового порту, тож за столиками тут відвідувачів очікує вид на Дніпро. В інтер’єрі закладу переважають темно-зелені та темно-сині кольори. Відкриття відбулося у серпні.
Заклад поділений на чотири зали. В одному з них посередині столів прилаштовані UNO-грилі, де гості самостійно можуть посмажити собі стейки. Другий – аби помилуватися Дніпром. Інший прикрасили венеціанськими картинами, говорять, тут найтихіше. Ще один відвели під банкети.
Меню на будь-який смак, чи не найбільше з усіх, що довелося опрацювати. У ресторані готують три види тартарів, шість салатів, зокрема ромен з індичкою гриль та червоною ікрою або з тунцем та авокадо, чи салат з креветками. Серед супів: юшка із трьох видів риби, курячий бульйон з фрикадельками або грибний з домашньою локшиною. У “Salvadore” можна спробувати пасту фузіллі або карбонару, а також різотто з морепродуктами.
У рибному меню пропонують котлету по-київськи з судака, рибу-меч, форель батерфляй, восьминога гриль або соте з морепродуктів. Із м’ясного до вибору: біфстроганов з білими грибами, язик-гриль, яловичі щічки з баношем, плече ягняти, шніцель свиний, кукурудзяне курча. В UNO-меню є чотири види сетів з овочами, м’ясом або рибою, або морепродуктами, які повар приготує на UNO-грилі за вашим столиком. До всього у закладі можна замовити страви з вогню, тут великий вибір стейків, як м’ясних, так і рибних, є навіть із сома.
На десерт пропонують торти фісташка-полуниця, бейліс, три шоколади або меренговий рулет з ягодами.
Крім того, у “Salvadore” є дитяче та сезонне меню, нині воно – осіннє.
Що стосується бару, у закладі великий вибір віскі, дижестивів та рому. Є джин, бренді, коньяк та пиво. Також є винна та коктейльна карти. Остання включає класичні, авторські та сезонні позиції.
Адреса
Заклад розташований за адресою: вул. Припортова, 1.
Графік роботи
Заклад працює у такому режимі: пн-нд 11:00-23:00.
Ціни
Вартість страв у закладі становить: тартар з тунця – 270 грн, салат з креветками – 300 грн, фреш-салат з лососем та ікрою тобіко – 260 грн, чорноморські рапани у вершковому соусі – 475 грн, паста фузіллі по-Болонськи – 260 грн, риба-меч з Капонатою – 580 грн, восьминіг гриль – 720 грн, плече ягняти – 560 грн, шніцель свиний – 370 грн, стейк “Ribeye” – 200 грн, стейк форелі – 220 грн, торт бейліс – 250 грн.
Вартість напоїв у закладі становить: коктейль “Spritz” – 250 грн, “Margarita” – 265 грн, “Cherry Sour” – 275 грн.
Пекарня-кав’ярня “Edes”
Edes – ще один заклад із виробництва кюртошкалачів. Його відкрили кілька тижнів тому в районі залізничного вокзалу. Кав’ярня невеличка, однак затишна.
Особливість випічки – її найкраще вживати гарячою. Тому в “Edes” починають готувати кюртош лише після замовлення. Для самовивозу у закладі можна робити передзамовлення, щоб не витрачати час на очікуванння.
Отож в “Edes” випікають сім видів кюртошів: класичний, горіховий, нонпарель із хрусткою кольоровою посипкою, кокосовий, з орео, з шоколадом та медовий бісквіт. Аби випічка смакувала дужче, до неї можна додати начинку на вибір: шоколадну пасту, заварний або банановий крем, солону карамель, малиновий або вишневий джем, крем рафаелло.
Із напоїв у закладі пропонують каву, матчу, чаї та лимонади.
Адреса
Заклад розташований за адресою: вул. Вернигори, 2.
Графік роботи
Заклад працює у такому режимі: пн-нд 10:00-21:00.
Ціни
Вартість страв у закладі становить: класичний кюртошкалач – 75 грн, шоколадний – 90 грн, нон-парель – 85 грн, вартість будь-якої начинки для кюртоша – 25 грн.
BBQ “Cubanos”
Cubanos – це новий фуд-корт поблизу Центрального ринку, що відкрили у серпні. Тут готують рублене м’ясо, ребра, шаурму та бургери у смокері.
У “Cubanos” стверджують, що їхнє м’ясо має смак кубінського. Це і є головною особливістю закладу. М’ясо готують за техаською технологією “Low and Slow” у смокері 14-16 годин у кімнаті з температурою 38 градусів.
Меню створили для справжніх любителів м’яса. Кубаноси готують трьох розмірів у багеті, в булці та в тостовому хлібі – XL, L та M відповідно. Начинку до них пропонують також трьох видів: з куркою, зі свининою та з рваною телятиною. Крім того, тут готують шаурму з куркою, з телятиною, а також бургер із куркою. У закладі пропонують м’ясні сети зі смокеру з діпами та соліннями. Сети у “Cubanos” мають чотири варіації наповнення: із бріскетами з телятини, з ребрами, зі свининою та з куркою. До м’яса пропонують замовити картопляні діпи або фрі, або батат.
Із напоїв у “Cubanos” можна обрати між газованими напоями та кавою.
Для військових, поліції та екстрених служб допомоги діє знижка -10%.
Адреса
Заклад розташований за адресою: вул. Гоголя, 274.
Графік роботи
Заклад працює у такому режимі: пн-нд 10:00-21:00.
Ціни
Вартість страв у закладі становить: шаурма з курки зі смокеру – 150 грн, Cubanos в багеті з курки зі смокеру XL – 180 грн, Cubanos в булці з рваною телятиною L – 180 грн, Cubanos в тостовому хлібі зі свинини М – 70 грн, сет зі свинини діпи та соління – 190 грн, картопля фрі – 60 грн.
Вартість напоїв у закладі становить: Coca-Cola 0,5 л – 30 грн, американо – 25 грн, лате – 40 грн.
Анастасія Бут
Читайте також статтю “18000”: “Із кондитеркою роман на все життя”: історія переселенки, яка виграла грант і відкрила заклад у Черкасах.
Відеоісторії про черкащан, добірки корисностей та залаштунки життя команди “18000” – підписуйся на наш інстаграм.
Интересно кто в них ходит ? Их все больше и больше цены космос, очень странно. И странно кто туда ходит что дома поесть нельзя?
В них ходять україномовні черкасці не заради “поєсть”
Богема на Хрещатику – то любов з першого погляду! 🙂