Ресторани, перша сідрерія, ще по одному «Шо тут?» і «Вам донер?»: добірка нових закладів, що відкрили у Черкасах

добірка нових черкаських закладів

У Черкасах відкрили низку нових закладів

Італійський та східноєвропейський ресторани, відома місцева кав’ярня, фаст‐фуд заклади, узбекська кухня, піцерія та перша у місті сідрерія – нові гастролокації, які відкрили у Черкасах протягом останніх трьох місяців.

Преміальне м’ясо, телятина з гарбузом та бананом, китайські пельмені на пару або японські підсмажені, турецький кумпір – ці страви можна скуштувати у нових черкаських закладах, про які йтиметься далі у сьомому огляді ресторацій від «18000».

Нагадаємо, що раніше «18000» вже випустили першу, другу, третю, четверту, п’яту та шосту частини формату, що розповідає про атмосферу, історію, локації, меню та ціни нових ресторацій у Черкасах.

Зміст:

Celentano в Хрещатик сіті

Celentano – друга піцерія відомої мережі у Черкасах. Її відкрили у приміщенні ТРЦ «Хрещатик Сіті», де перед цим недовго пропрацював ресторан європейської кухні «Cultura».

піца

Піцерія «Celentano» у Черкасах

Інтер’єр нової Челентано оформили у сучасному поп‐арт стилі з елементами ретро‐гламуру. Домінують насичені відтінки рожевого, жовтого та червоного. Заклад має дитячу кімнату.

На одній зі стін розмістили яскраву композицію у стилі поп‐арту. Це повторювані портрети жінки на тлі обкладинок журналу Vogue, виконані у різних кольорах: жовтому, синьому, зеленому, фіолетовому тощо. Поруч стоять манекени, одягнені в стилізований одяг, що додає ефекту шоуруму або арт‐інсталяції. 

По закладу висять люстри з різнокольоровими абажурами, що акцентує на поєднанні сучасного й вінтажного стилів. Також під стелею – декоративна кільцева конструкція, пофарбована в рожево‐жовті кольори. З неї звисають зелені рослини та скляні кулеподібні світильники. Загалом дизайн закладу нагадує моду 60–70-х років.

Меню

Звісно, головною стравою у Челентано є піца. Тут їх готують 11 видів: Капрічіоза, Кватро Формаджі, Палермо, Контадіно, Цезаре, Наполі, Барбекю, Баварська, Діабола, Гавайська, Маргарита. А також – пасти, різотто та равіолі.

У меню є п’ять позицій салатів: цезар звичайний або з індичкою, «Веселка» з броколі, солодким перцем і маслинами, олів’є з креветками, салат з ростбіфом.

На перше пропонують бульйон курячий, солянку, сирний крем‐суп із сухариками.

Серед основних страв: курка «Міланезе», лазанья с куркою та грибами, стейк з індички, медальйони з грибним соусом, стейк з сьомги. Або ж можна замовити солоні чи солодкі млинці, у які можна додати начинку на вибір.

Ще у закладі є фрі‐меню з картоплею, кільцями кальмара, крильцями кріспі, нагетси з курячого філе.

На десерт такий вибір: чизкейк з солоною карамеллю, меренговий рулет, шоколадний брауні з фундуком та морозиво.

Ціни на страви:

  • піца гавайська – 194 грн;
  • піца Кватро Формаджі – 209 грн;
  • піца Наполі – 198 грн;
  • салат цезар з індичкою – 179 грн;
  • бульйон курячий 72 грн;
  • фетучіні з морепродуктами – 195 грн;
  • чизкейк із солоною карамеллю – 105 грн.

Адреса

Нова піцерія розташована у ТРЦ «Хрещатик Сіті» на вул. Дашковича, 19.

Графік роботи

  • понеділок-п’ятниця – з 09:00 до 22:00;
  • субота‐неділя – з 10:00 до 22:00.

Ресторан узбецької кухні «Плов»

Плов – ресторан узбецької кухні на вулиці Митницькій. Його ще називають «у Намана» – так звати шеф‐кухаря.

хінкалі та келих вина у ресторані Плов у Черкасах

Ресторан узбецької кухні «Плов» у Черкасах

Заклад створений так, щоб підкреслити східно‐середньоазійський характер: комфортні меблі та декоративні елементи, що нагадують традиційні орнаменти. Простір розділений на зони, є літня тераса.

Меню

На перше у меню – шурпа з телятини або баранини, лагман (із довгою локшиною та м’ясною підливою з овочами), мастава (овочевий суп з рисом), м’ясо по‐казахськи, чучвара з юшкою (страва схожа на пельмені, – ред.), мампар (густий, наваристий суп із м’ясом, великою кількістю овочів та дрібними шматочками відвареного тіста, – ред.), лагман уйгурський.

Основні страви: плов з телятиною чи з бараниною, манти, казан кебаб телятина чи свинина, ханум, смажений лагман.

Також готують салати – ош, ачичук, домашній або з капусти. Та випічку – самса з куркою, телятиною чи бараниною.

На десерт гості обирають між боурсаком і пахлавою.

Мангал меню

У мангал меню такі позиції: шашлик зі свинини або від шефа, каре баранини чи телятини, люля кебаб, крильця, ребро свинне, казан‐сазан, скумбрія, овочі‐гриль, шашлик курячий.

Напої

Із безалкогольних напоїв доведеться обирати між чаєм, узваром, соком та газованими напоями. 

Ціни на страви:

  • шурпа з телятини – 200 грн;
  • плов із баранини – 180 грн;
  • шашлик із свинини – 250 грн;
  • скумбрія на мангалі – 300 грн;
  • овочі гриль – 150 грн;
  • самса з куркою – 70 грн.

Адреса

Заклад розташований на вул. Митницька, 27.

Графік роботи

  • понеділок‐неділя – з 10:00 до 22:00.

Ресторан Marmor

Marmor – ресторан східноєвропейської кухні на вулиці Хрещатик. Раніше на його місці був ресторан Paprika, а потім Vеranda. Оновлений заклад запрацював із серпня.

салат у черкаському ресторані

Ресторан «Marmor» у Черкасах

Він позиціонує себе як ресторан з преміальним м’ясом та азійською кухнею. Тут проводять тематичні вечори, гру в мафію та вечірки.

Основна зала оформлена у графітових і темних кольорах із синіми неоновими підсвітками, що створює вечірню атмосферу. Вздовж однієї зі стін розміщені винні полиці. Простір балансує між сучасним лофтом і камерною ресторанною атмосферою. Також ресторан має світлу банкетну залу, де можна встановити фотозону та розмістити до сотні гостей. Страви подають у фактурному світлому посуді.

Меню

На перше у ресторані пропонують: рамен, Фо Бо з телятиною, Том Ям та Місo суп з креветкою.

Серед холодних закусок можна скуштувати роті з качкою або з ростбіфом – це листкове тісто, запечене до золотистої скоринки, яке подається з трьома соусами, татакі з тунцем, лососем або телятиною або севіче з дорадо. Також є гарячі закуски – морський окунь з томатами та солодким соусом чилі, судак з соусом із болгарського перця, запечені мідії, тигрові креветки у паніровці або дорадо, запечена з овочами.

У меню сім салатів: Фреш, Чука з горіховим соусом, а також – з качкою, вугрем, тунцем, лососем та креветкою. З останніми трьома інгредієнтами можна замовити і боули. 

Крім того, у ресторані пропонують скуштувати Дім‐Сами з куркою та креветкою, з лососем або тунцем – китайські пельмені на пару, спрінг‐роли з креветкою або мармуровою телятиною та гьодзе зі свининою або телятиною, тобто традиційні японські підсмажені пельмені. Ще тут готують WOK‐локшину: удон та фунчозу з куркою, свининою або телятиною.

Серед фірмових м’ясних страв – тальята з руколою та пармезаном, смажена перепілка з карамелізованими яблуками та журавлиною, курка Гунбао, томлене ребро з морквяно‐селеровим кремом, філе качки з кремом із моркви та стейки.

На десерт пропонують фондан з матчею, дубайський десерт, сирники з соусом «П’яна вишня» та пломбіром, крем Брюле і морозиво.

Сезонне меню

Восени тут готують гарбузово‐кукурудзяний крем‐суп з креветкою та цибулевим кранчем, салат з інжиром та сиром Dorblu, телятину з гарбузом та бананом під соусом чімічурі та гарбузове морозиво.

Дитяче меню

Ресторан також має дитяче меню, щоправда у ньому лише чотири позиції: курячий бульйон, нагетси, картопляне пюре з курячою котлетою та овочами, локшина з курячою котлетою.

Напої

Із безалкогольних напоїв можна обрати каву, чай, лимонад, газовані напої, сік, узвар або компот.

У винній карті – білі, рожеві, червоні та ігристі вина, а також глінтвейн. Ще на барі можна замовити авторські та класичні коктейлі, пиво, віскі, ром, джин, горілку, бренді, текілу і вермут.

Ціни на страви:

  • морський окунь з томатами чері та соусом світ чилі – 230 грн;
  • дорадо запечена з овочами – 480 грн;
  • салат з вугрем – 260 грн;
  • салат із тунцем – 370 грн;
  • салат з морепродуктами – 380 грн;
  • фунчоза з куркою WOK – 215 грн;
  • смажена перепілка з карамелізованими яблуками та журавлиною – 310 грн;
  • філе качки з кремом із моркви – 385 грн;
  • дубайський десерт – 220 грн.

Адреса

Ресторан розташований у центрі міста на вул. Хрещатик, 180.

Графік роботи

  • понеділок‐неділя – з 11:00 до 23:00.

Doner Kumpir

Doner Kumpir – це заклад швидкого харчування на Митниці, що розташований у підніжжя спуску з площі «Дружби народів». Вперше він з’явився у Черкасах навесні минулого року, однак через блекаути та інші складнощі кілька разів був вимушений переїжджати. На новому місці запрацювали у липні цього року.

кумпір, фаст-фуд

«Doner Kumpir» у Черкасах

Цей заклад варто відвідати, коли хочеться швидкого, але не тривіального перекусу. Тут подають запечену картоплину kumpir із начинками і м’який м’ясний донер у турецькому стилі.

Кумпір – це популярна страва вуличної їжі в Туреччині. Фактично це фарширована картопля великого або навіть гігантського розміру. Її запікають у спеціальній печі, потім надрізають, щоб утворилася така собі «кишенька». Картопляну серединку в цій «кишеньці» змішують із вершковим маслом і сиром, а зверху викладають різноманітні додатки.

Меню

Заклад пропонує кумпіри з уже підібраними начинками або ж можна зібрати власний. У меню радять спробувати такі поєднання смаків: веганська, м’ясна, по‐домашньому, асорті, під сиром. Крім того, тут можна замовити бургер, донер кебаб у пухкому лаваші, шаурму та картоплю фрі.

Напої

Попити у закладі можна взяти газовані напої, зокрема колу, пепсі, спрайт, фанту або ж айран. 

Ціни на страви:

  • кумпір м’ясна – 177 грн;
  • кумпір по‐домашньому – 172 грн;
  • кумпір під сиром – 187 грн;
  • стандартна шаурма – 130 грн;
  • донер – 165 грн;
  • бургер та фрі – 160 грн;
  • картопля фрі – 50 грн.

Адреса

Заклад розташований у підніжжя спуску з площі Дружби народів на вул. Богдана Хмельницького, 10.

Графік роботи

  • понеділок‐неділя – з 11:00 до 21:00.

Ресторан Granatto

Granatto – сімейна ресторація італійської кухні. Заклад відкрили у приміщенні колишнього Кім Бару на Митниці. Новий ресторан почав приймати гостей у серпні.

страва та келих вина

Ресторан «Granatto» у Черкасах

В інтер’єрі закладу переважають теплі відтінки, природні матеріали й жива зелень. Світло‐зелені стіни із намальованими яскраво‐бордовими гранатами, які є візуальним символом закладу, нагадують про південний колорит.

Заклад має дитячу та ігрову кімнати, а також літню терасу. Час від часу тут проводять арт‐вечори.

Меню

Із супів у ресторані можна скуштувати солянку збірну, бульйон з фреш пастою, тосканський рибний або м’ясний суп, гарбузовий суп з гребінцями.

Серед салатів у меню: Гранатто, Креветто, Баклажано, Цезаро, Вегано, Італьяно, Греція, Сальмонто.

У ресторані пропонують скуштувати крафтову фреш пасту семи видів: Карбонара, Крафтова з сиром та шпинатом, з лососем, з морепродуктами, Ньоккі з мітболами з перепілки, Ньоккі з грибами, Орзо з креветками. А також – 14 видів піци: Маргарита, Папероні, Діабло, кватро формаджо, Грушевий квартет, Карбонара, Ранчо, Техас, Алоха, Цезаро, Ді‐парма, Тартуфо, Ді‐Маре, Гранатто.

Серед основних страв у меню чотири позиції: стейк із лосося або зі свинини, пюре з перепілкою та фірмові щоки з картопляним пюре.

Дитяче меню

Крім основного, ресторан також має дитяче меню. У ньому малечі пропонують: бульйон з перепілки, дитяче меню з нагетсами або з бургером, пюре з мітболами, макарони з сиром.

Напої

Серед напоїв у меню закладу – лимонади, сік, кава та чаї.

Із алкоголю гості можуть замовити ігристе, вино, віскі, ром, вермут, текілу, джин, горілку, пиво та класичні коктейлі.

Ціни на страви:

  • паста карбонара – 305 грн;
  • ньоккі з грибами – 270 грн;
  • салат цезар – 260 грн;
  • салат з креветками – 295 грн;
  • піца папероні – 190 грн;
  • піца кватро формаджо – 230 грн;
  • піца Ді‐парма з прошутто – 290 грн;
  • бульйон з фреш пастою – 130 грн;
  • пюре з перепілкою – 270 грн;
  • стейк зі свинини – 370 грн;
  • стейк зі лосося – 380 грн.

Адреса

Новий ресторан розташований у мікрорайоні «Митниця» на вул. Володимира Великого, 75.

Графік роботи

  • понеділок‐неділя – з 11:00 до 21:00.

Вам донер? на Тараскова

Вам донер – фаст‐фуд мережа, що знову розширилася. Ще один заклад відкрили у Південно‐Західному районі Черкас – уже шостий у місті.

шаурма

«Вам донер?» на Тараскова у Черкасах

Інтер’єр закладів має лаконічний стиль, без надміру декоративних елементів, з акцентом на швидке обслуговування. Стіни і меблі – нейтральних світлих та темних тонів або фірмового темно‐зеленого кольору з металевими елементами. На стінах трапляються картини, у фактурі яких можна впізнати текстуру лавашу – фірмового символу закладу. Зона приготування відкрита, що дозволяє клієнту бачити процес приготування.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений ВАМ ДОНЕР? (@vam.doner)

Меню

Фірмові позиції у меню – донери в лаваші з куркою, свининою та телятиною. До них наявний асортимент додатків на будь‐який смак. Є й ексклюзивні смаки донерів: з креветкою, сирний, з фалафелем і хумусом. Також донери готують в піті та чіабаті з курчам і телятиною.

Крім того, у закладі готують хот‐доги у бріоші та лаваші, а також бургери та чізбургери. 

До них можна замовити картоплю фрі, моцареллу фрі, тигрову креветку фрі, цибулеві кільця та нагетси.

На десерт пропонують скуштувати донат, пахлаву або пончики.

Напої

У меню гарячих напоїв – кава, лате, раф, какао, гарячий оранж та чері, чаї вітамінні, зелений, чорний, трав’яний та фруктовий. У переліку холодних напоїв: лимонади, холодна кава, мілкшейк, газовані напої, айран.

Адреса

Заклад розташований у Південно‐західному районі на вул. Тараскова, 17.

Графік роботи

  • понеділок‐неділя – з 09:00 до 22:00.

Шо тут? на Припортовій

Шо тут? – вже п’ята лампова кав’ярня черкаської мережі і друга у мікрорайоні Митниця. Тут відвідувачам пропонують каву у фірмових жовтих паперянках, авторські сезонні напої та швидкі перекуси та десерти.

черкаська кав'ярня

«Шо тут?» на Припортовій у Черкасах

Новий заклад задизайнили під брендовий стиль – дзеркало із неоновою вивіскою, люстра, схожа на театральну, вікна з вітражами, велика картина на стіні, монумент оголеного хлопчика та рослини.

Меню та напої

На перекус тут пропонують млинці, пасти, салат Цезар, зелена гречка, деруни та бефстроганов.

Десерти гості обирають з вітрини. Асортимент щодня змінюється, але часто у наявності є чізкейки, тістечка Шу, тортики, макарон. Або фірмові десерти у баночках, зокрема червоний оксамит, банан‐карамель, снікерс, наполеон, морквяний трайфл, медова гранола, чіа пудинг або ж десерти на паличці, наприклад ескімо полуниця, брауні, орео та мілка.

Випити у закладі пропонують каву, какао, чаї, лимонади та фреші. Щосезону у закладі оновлюють також меню авторських напоїв – нині осіннє. З нього можна замовити, наприклад, напій «гарбузова каша» або каштановий лате.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений ШО ТУТ? (@shotut_che)

Адреса

Кав’ярня розташована у мікрорайоні «Митниця» на вул. Припортова 42/1.

Графік роботи

  • понеділок-п’ятниця – з 07:30 до 21:00;
  • субота‐неділя – з 09:00 до 21:00.

Сідрерія

Сідрерія – перший заклад у Черкасах, який спеціалізується на сидрі. Це літній бар у центрі міста посеред скверу Юність. Основою асортименту є сидр, авторські напої та закуски.

Барна зона є головним акцентом простору. Вона оздоблена темним деревом, з дубовими діжками з логотипом закладу, нагадуючи про традиційне дозрівання напою. Поруч меню, оформлене на великій чорній дошці. Розпивати напої можна за високими дерев’яними столами або у кріслах‐гамаках.

Меню та напої

У закладі можна скуштувати понад десять видів сидру, просекко, наливки, снеки та хот‐доги.

Адреса

Сідрерія розташована у центральному сквері «Юність» на бул. Шевченка, 189.

Графік роботи

  • понеділок‐неділя – з 12:00 до 22:00.

Із настанням холодів заклад зачинили, однак роботу планують відновити у новому літньому сезоні.

Читайте також статтю «18000»: Двері зачинено: які заклади зникли з гастромапи Черкас за роки великої війни.

Знайомся ближче з командою «18000» – підписуйся на інстаграм @18000_team.

коментарі

Залиште свій коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини