В українців одним із методів боротьби з похміллям є вживання розсолу.
У Міністерстві охорони здоров’я України розповіли, чи справді розсолом можна “вилікувати” похмілля.
Серед ознак похмілля: головний біль, сухість у роті, втома. Крім того, алкоголь негативно впливає на роботу нервової системи, має токсичний вплив на травну та серцево-судинну системи, підвищує ризик розвитку раку.
Похмілля здебільшого виникає через зневоднення організму. Алкоголь діє як сильний сечогінний засіб. Разом із зневодненням також виводяться і корисні мінерали – електроліти. Ще спрагу викликає підвищення рівня цукру в крові через вживання алкогольних напоїв.
Щоб уникнути зневоднення організму після вживання алкоголю, варто споживати велику кількість питної води. Це допоможе зменшити інтоксикацію організму. Водночас розсіл не суттєво допомагає відновити втрачені через алкоголь електроліти такі як калій та натрій.
Варто попередити, в розчині з-під солінь міститься багато солі. Споживання його у великій кількості призводить до набряків, здуття живота, печії. Через високу концентрацію натрію в розсолі краще відмовитись від його вживання людям з високим артеріальним тиском, тим, хто має захворювання шлунково-кишкового тракту, виразку шлунку, ерозію дванадцятипалої кишки, тощо.
У МОЗ радять взагалі не вживати алкогольні напої або ж зменшити їх кількість. Якщо ж людина таки вживала алкоголь, то після потрібно пити більше чистої води, виспатись і збалансовано харчуватись.
Програму новорічних свят для черкасців можна знайти ТУТ.
Також новини “18000” є в Telegram і Viber, слідкуйте за нами в Instagram.