
Про це повідомляє пресслужба Черкаського обласного лабораторного центру МОЗ України.
Інцидент стався у с. Трушівці Чигиринського району. 45‐річна місцева жителька захворіла ботулізмом після вживання консервованої свинячої ковбаси домашнього приготування. М’ясний виріб, імовірно, був приготовлений із порушенням елементарних санітарних правил та технологічних процесів та містив ботулотоксин, що й послужило причиною захворювання.
Симптоми отруєння у черкащанки проявилися через декілька днів після вживання зараженого продукту. З’явилися розлади зору, порушення діяльності мовлення та диспепсичні явища.
19 березня в Черкаській центральній районній лікарні жінці встановили діагноз «ботулізм» та госпіталізували до стаціонару. У зв’язку з погіршенням стану 20 березня її перевели до Черкаської міської інфекційної лікарня. Нині черкащанка перебуває в реанімаційному відділенні у стані штучної коми.
Додамо, із початку року це другий випадок ботулізму в області.


