Штучна кома після домашньої ковбаси: на Черкащині жінка захворіла ботулізмом

На Черкащині опісля вживання домашньої консервованої ковбаси жінка захворіла ботулізмом. Нині вона у стані штучної коми.

Про це повідомляє пресслужба Черкаського обласного лабораторного центру МОЗ України.

Інцидент стався у с. Трушівці Чигиринського району. 45-річна місцева жителька захворіла ботулізмом після вживання консервованої свинячої ковбаси домашнього приготування. М’ясний виріб, імовірно, був приготовлений із порушенням елементарних санітарних правил та технологічних процесів та містив ботулотоксин, що й послужило причиною захворювання.

Симптоми отруєння у черкащанки проявилися через декілька днів після вживання зараженого продукту. З’явилися розлади зору, порушення діяльності мовлення та диспепсичні явища.

19 березня в  Черкаській центральній районній лікарні жінці встановили діагноз “ботулізм” та госпіталізували до стаціонару. У зв’язку з погіршенням стану 20 березня її перевели до Черкаської міської інфекційної лікарня. Нині черкащанка перебуває в реанімаційному відділенні у стані штучної коми.

Додамо, із початку року це другий випадок ботулізму в області.

Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі

коментарі
Залиште свій коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *