На Черкащині опісля вживання домашньої консервованої ковбаси жінка захворіла ботулізмом. Нині вона у стані штучної коми.
Про це повідомляє пресслужба Черкаського обласного лабораторного центру МОЗ України.
Інцидент стався у с. Трушівці Чигиринського району. 45-річна місцева жителька захворіла ботулізмом після вживання консервованої свинячої ковбаси домашнього приготування. М’ясний виріб, імовірно, був приготовлений із порушенням елементарних санітарних правил та технологічних процесів та містив ботулотоксин, що й послужило причиною захворювання.
Симптоми отруєння у черкащанки проявилися через декілька днів після вживання зараженого продукту. З’явилися розлади зору, порушення діяльності мовлення та диспепсичні явища.
19 березня в Черкаській центральній районній лікарні жінці встановили діагноз “ботулізм” та госпіталізували до стаціонару. У зв’язку з погіршенням стану 20 березня її перевели до Черкаської міської інфекційної лікарня. Нині черкащанка перебуває в реанімаційному відділенні у стані штучної коми.
Додамо, із початку року це другий випадок ботулізму в області.