Двоповерховий ресторан із люстрою, як у театрі, кондитерська з власною бібліотекою, кав’ярня, у якій можна придбати квіти, та кафе, де ховається Франко. Ні, це не вигадані місця із книг. Це нові заклади у Черкасах, де можна поснідати перед роботою або ж провести вечір із друзями чи коханою людиною. Матеріал, який ви зараз читаєте, занурить вас у їхню історію та атмосферу.
Раніше ми вже опублікували першу та другу добірку закладів, які відкривали у Черкасах. Оскільки цей формат мав відгук у наших читачів, а місцеві підприємці не зупиняються зростати та примножують кількість нових ресторацій, ми підготували для вас продовження.
У новій публікації «18000» розповідають про заклади, що відкрили у Черкасах за останні чотири місяці та готують до відкриття протягом наступного.
Зміст:
- Кондитерська-кав’ярня «Агроельф»
- Кав’ярня «Шо Тут?»
- Ресторан «Soya»
- Квіткова кав’ярня «Flove»
- Ресторан «Чорноморка»
- Кафе‐піцерія «Тепло»
- «Rice»
- Кафе «Tempo»
- Street food «Шум»
- Ресторан «Chicks rolls and drinks»
- «Вам донер?»
Кондитерська-кав’ярня «Агроельф»
Агроельф – історія цього закладу розпочиналася з хліба. Кілька років тому пекар, а нині військовий Андрій Феофілов відкрив на вул. Верхня Горова, 25 пекарню з хлібом на заквасці. Днями ж відкрився ще один заклад – кав’ярня-кондитерська «Агроельф».
Там можна пригоститися шматочками тортів «Наполеон» чи «Медовик», Шу з заварним або шоколадним кремом, панна котою та іншими десертами. А ще – це єдине місце в Черкасах, де випікають італійські марітоццо та черкаський торт «Замковий узвіз». Також можна придбати хліб, печиво, пастилу або ж замовити у кондитерів торт на свято із власним дизайном. Офіційне відкриття закладу заплановане вже на суботу, 6 квітня.
У дизайні кав’ярні – низка рослин, а також персонаж «Агроельф», який говорить із відвідувачами зі стін. Гордість закладу – велика власна бібліотека.
Адреса: вул. Хрещатик, 188.
Режим роботи: пн‐пт 08:00 – 20:00, сб‐нд 10:00 – 20:00
Ціни: торт «Наполеон» – 58 грн, Шу з заварним кремом – 30 грн, тістечко «Персик» – 40 грн, тістечко «Картопля»- 50 грн, кіш з лососем – 70 грн, марітоццо – 57 грн, «Замковий узвіз» – 58 грн; еспресо – 30 грн, лате – 55 грн, какао – 45 грн, чай – 30 грн.
Кав’ярня «Шо Тут?»
Шо тут? на «Митниці» – вже четверта лампова кав’ярня цієї мережі у Черкасах. Має двоповерхову залу з розкішною люстрою, невеличкими скульптурами та килимами. На першому поверсі, звісно ж, дзеркало з фірмовим логотипом. Заклад відкрили на вул. Володимира Великого на початку березня.
У «Шо тут?» можна і шось поїсти, і шось випити. Зранку у кав’ярні пропонують на вибір кілька видів сніданків, вівсянки та оладок, а також сирники, вареники з фісташкою та сирну фрітату.
На перше у закладі пропонують бульйон, борщ, цибулевий суп або грибний крем‐суп. Із салатів: майже Цезар, з хамоном і дорблю, теплий з телятиною або грецький. Серед основних страв: лосось на подушці з пюре батату, медальйони з телятини, ребра BBQ, німецький шніцель, котлета недалеко від столиці та інше. Крім того, в «Шо тут?» готують п’ять видів пасти та три варіанти тостів.
На десерт: дев’ять позицій чізкейків, Шу фісташка‐малина, торт шпинат‐смородина, макарун. Або фірмові десерти у баночках, зокрема червоний оксамит, банан‐карамель, снікерс, наполеон, морквяний трайфл, медова гранола, чіа пудинг або ж десерти на паличці, наприклад ескімо полуниця, брауні, орео та мілка.
Випити у закладі пропонують каву, чаї, маслопиво, пунші, глінтвейн, коктейлі, лимонади, фреші, соки. Серед алкогольних напоїв: вино, пиво, віскі, джин, ром, горілка та текіла.
Адреса: вул. Володимира Великого, 73 (колишня вул. Гагаріна).
Режим роботи: пн‐пт 07:30 – 22:00, сб‐нд 09:00–22:00.
Ціни: сніданок британський – 200 грн, міні‐оладки з джемом з бекону – 130 грн, авокадо тост – 225 грн, салат з хамоном і дорблю – 185 грн, теплий з телятиною – 225 грн, борщ – 130 грн, ребра BBQ – 265 грн, паста карбонара – 150 грн, тар‐тар з телятини – 185 грн, чіз малина‐пармезан – 100 грн; капучіно снікерс – 70 грн, пунш – 85 грн; бокал вина – від 60 до 105 грн, коктейль Negroni – 150 грн.
Ресторан «Soya»
Soya – ресторан української кухні та японських страв. Це третій заклад мережі у Черкасах. Його відкрили напередодні Нового року на місці «Philosophy bar».
У меню різноманіття ролів, зокрема гарячих, WOK‐локшини та гарячих страв. Одна з найколоритніших страв тайської кухні – Пад Тай. Паке мао – азіатська смажена локшина. Традиційна гречана локшина – соба з качкою або куркою. Серед супів рамен, Том Ям, фо бо.
Також тут готують японський рис Хібачі, суші‐бургер, салати, наприклад, з гребінцем та манговим соусом. На десерт – класичний японський десерт Моті – тістечка, приготовані з клейкого рисового тіста та начинені морозивом. Або Азійський котик панакотик.
Із напоїв у закладі наявні соки, лимонади, газовані напої та безалкогольні напої. Із алкоголю – пиво та вино.
Щотижня у закладі новий акційний сет. Іменинникам дарують знижку -15% у День народження та протягом трьох днів після нього.
При замовленні на суму від 700 гривень безоплатна доставка.
Адреса: бул. Шевченка, 196.
Режим роботи: 10:00 – 22:00.
Ціни: роли – від 119 до 310 грн, наприклад, філадельфія лосось – 215 грн, рол «Soya» – 270 грн, філадельфія вугор – 185 грн; локшина Удон з морепродуктами – 220 грн, Пад Тай з куркою – 190 грн, рис тайський з качкою – 185 грн, суп карі з куркою – 140 грн, суп том ям з куркою – 195 грн, крильця теріякі – 145 грн, боул з лососем – 195 грн; б/а коктейлі – 100 грн, лимонади – 60 грн; вина за бокал – від 60 до 90 грн.
Квіткова кав’ярня «Flove»
Flove – кав’ярня, у якій можна не тільки випити кави з десертом, а й придбати квіткові композиції. Власниця закладу переселенка з Бахмута. Відкрити бізнес у Черкасах вдалося завдяки гранту на власну справу. Працювати розпочали з 1 березня у мікрорайоні «Митниця».
У «Flove» можна поласувати десертами власного виробництва: тарт із яблуком, торти груша‐дорблю, тірамісу, наполеон, павлова, червоний оксамит. Крім того, у закладі почали готувати круасани з лососем, авокадо та томатами, а також із полуницею, нутеллою та бананом. Ще французькі кіші: лосось з броколі та хамон з овочами. Серед напоїв пропонують кавові напої та чаї, а також анчан – синій чай.
У квітковому асортименті нині: тюльпани, троянди, гіпсофіла, хризантеми тощо.
Адреса: вул. Козацька, 1/2.
Режим роботи: 07:31 – 20:59.
Ціни: тарт з яблуком – 75 грн, торт груша‐дорблю – 90 грн, червоний оксамит – 85 грн, американо – 35 грн, лате – 55 грн, анчан – 60 грн.
Ресторан «Чорноморка»
Чорноморка – це мережа ресторанів морської кухні. Тут смажать рибу та відкривають устриці кожного дня. Заклад відкрили у Черкасах наприкінці минулого року на бульварі Шевченка.
Найпопулярніша страва у «Чорноморці» – ризото, їх тут 7 видів: з лососем, устрицями, гребінцями, креветками, рапанами. Тут можна покуштувати бургери з креветками, спагетті карбонара з атлантичним кальмаром та беконом, водорості Чука з горіховим соусом, салат з бебі‐кальмаром, олів’є з тигровою креветкою або з лососем слабої солі.
На обід пропонують, наприклад, котлети з лосося та морського окуня із пюре, а поки чекатимете, у закладі пригощають рибною юшкою з грінками.
Для компанії тут можна замовити сет‐мікси: холодне плато, мікс смаженої риби з картопляними діпами, мікс морепродуктів у вершковому соусі. До них у подарунок можна отримати карафу ігристого вина.
Для найменших відвідувачів у закладі розробили дитяче меню.
Із безалкогольних напоїв у «Чорноморці» пропонують лимонади, соки, газовані напої та фреші. Серед алкоголю – винна карта, бренді, віскі, ром, пиво та коктейлі.
Також у ресторані можна замовити сирі королівські креветки або тушки форелі, її почистять та поріжуть.
Адреса: бул. Шевченка, 180.
Режим роботи: 09:00 – 22:00.
Ціни: тальятелле з лососем та шпинатом – 354 грн, ризотто з морепродуктами – 297 грн, авокадо грильоване з креветками – 465 грн, м’ясо рапан із печерицями та томатами у вершковому соусі – 346 грн, сет устриць від 216 до 852 грн; фреш апельсиновий – 138 грн, домашній лимонад – 98 грн; бокал вина – від 69 до 318 грн, Ліллє Розе Шпріц – 169 грн, Джек Епл тонік – 169 грн.
Кафе‐піцерія «Тепло»
Тепло – піцерія‐кафе, що відкрили поблизу Центрального стадіону. Тут засновниця закладу власноруч випікає піци. У тестовому режимі розпочали працювати 9 лютого.
У меню понад 15 видів піц: чіз папероні, жульєн, чікен, BBQ, соковитий тунець, філадельфія‐лосось, чілі, пікантна з ананасом, карбонара, кантрі. Також у закладі готують сендвічі: злаковий, теріякі, чікен нагетс, мисливський, шинка, часниковий, прошуто.
Із напоїв пропонують каву, какао та чай. Серед фруктово‐ягідних чаїв смаки: обліпиха‐апельсин, глінтвейн, імбир‐лайм, чорна смородина, малина.
Віднедавна у «Тепло» для іменинників діє знижка -30% на всі піци за два дні до, у День народження та два дні після.
Стравами можна покуштувати як у закладі, так і оформити замовлення на самовивіз або доставку. Вартість доставки – 50 грн, при замовленні на суму від 500 грн – безоплатно.
Адреса: вул. Смілянська, 78.
Режим роботи: пн‐пт 08:00 – 21:00, сб‐нд 11:00–21:00.
Ціни: сендвіч злаковий – 40 грн, теріякі – 55 грн, прошуто – 65 грн; піца м’ясна – 160 грн, папероні – 160 грн, пікантна з ананасом – 180 грн, соковитий тунець – 185 грн, філадельфія лосось – 220 грн; флет вайт – 45 грн, какао – 36/41 грн, чай – 30 грн.
«Rice»
Rice – другий заклад цієї мережі у Черкасах. Його відкрили у центрі міста поблизу Центрального базару. Тут готують страви з азійським смаком: суші, WOK, рис та піцу. Ресторан розпочав роботу у тестовому режимі з 16‐го березня.
На перше у закладі можна скуштувати супи Mico, Том Ям або Удон. Серед закусок: салати, крила у медово‐гірчичному соусі, нагетси, самоса з сиром фета. Також суширіто та суші‐хот‐дог.
У WOK‐меню великий вибір рису Тяхан, локшини Удон та Харусаме: з мідіями, з креветкою, з куркою, з лососем, з морепродуктами, зі свининою.
Крім того, тут готують фірмові та теплі роли, суші та сети, наприклад, рол «Marvel», «Orange», «Tiger», «Кіото», запечений рол з мідіями, фрі рол з вугрем тощо.
Віднедавна у закладі почали готувати й піци: маргариту, м’ясну, чотири сири, Rice та гавайську.
Із напоїв пропонують соки та газовані напої.
Щотижня у закладах «Rice» оголошують знижку на певну страву з меню. Також у закладі є «щасливі години», оформлюючи замовлення під час яких клієнти отримують 20% знижку. Для іменинників за два дні, у День народження та два дні після діє знижка -10%.
На відміну від першого закладу «Rice», тут можна не лише замовити доставку чи самовивіз, але й посидіти у залі.
Адреса: вул. Небесної сотні, 105.
Режим роботи: нд‐чт 09:00 – 21:00, пт‐сб 09:00–22:00.
Ціни: піца гавайська – 180 грн, м’ясна – 215 грн, чотири сири – 190 грн; салат Нісуаз – 210 грн, рис Тяхан із креветками – 170 грн, локшина Харусаме з мідіями – 180 грн; Mico суп із вугрем – 125 грн, Том Ям із морепродуктами – 195 грн, Удон із куркою – 95 грн; каліфорнійський рол з креветкою – 190 грн, запечений зі сніжним крабом – 190 грн, філадельфія з лососем – 185 грн, «Дракон» райдужний – 240 грн; сік 1 л – 65 грн, кока‐кола 0,5 л – 65 грн.
Кафе «Tempo»
Tempo – нова затишна міська кав’ярня на «Митниці». Її відкрила дружина ветерана війни, отримавши грант від центру зайнятості. Заклад працює з 9 березня. Тут можна взяти каву «to go» або ж посидіти кілька годин за чашечкою лате з подружками. Ідея «Tempo» у тому, що будь‐який ритм ідеальний. Гостей у цьому кафе зустрічає Іван Франко, що виглядає з‐за «Енеїди» на стіні.
У кафе можна скуштувати десерти, наприклад, медовик з манго, тарт з фісташкою або малиною, кокосову сферу. Також пропонують солодкі круасани з нутеллою та з пастічерою (заварний крем із лимонною цедрою).
Незабаром у «Tempo» готуватимуть ще сендвічі, а ближче до літа планують запустити сніданки.
Із напоїв пропонують кавові, наприклад, капуоранж, раф та фільтр каву. А також матчу, какао та чаї: листовий, гречаний та ягідний.
Тут проводять творчі події, зокрема майстер‐класи з живопису та круасанові поп‐апи. Заклад є pets‐friendly, тому його можна відвідувати разом із домашніми улюбленцями.
Адреса: вул. Володимира Великого, 55/2 (колишня вул. Гагаріна).
Режим роботи: 08:00 – 21:00.
Ціни: наполеон – 105 грн, чизкейк із фісташкою – 115 грн, фісташковий тарт – 95 грн, сфера манго – 115 грн, брауні – 55 грн, веганські десерти – 85 грн, круасани – 95 грн; гречаний чай – 40 грн, ягідний – 55 грн, еспресо – 32 грн, капуоранж – 65 грн, флет вайт – 45/55 грн, лате – 55 грн.
Street food «Шум»
Шум – другий заклад цієї мережі зі стріт‐фуд стравами у Черкасах. Його відкрили у тестовому режимі 23 березня. Тут відвідувачі можуть не лише замовляти самовивіз, але й посидіти у залі. Її, традиційно, оформили у чорно‐білих кольорах із яскравими вкрапленнями.
У закладі готують WOK‐бокси. Кілька видів Пад Таїв, фірмової локшини, WOK‐рису та вершкових Удонів: із овочами, куркою, телятиною, креветкою або морепродуктами. А ще пекельний суп із куркою або з креветками. Серед м’ясних страв також пропонують курку та телятину у кисло‐солодкому соусі. Із напоїв – газовані та холодний чай.
Адреса: вул. Шевченка, 111.
Режим роботи: пн‐пт 10:00 – 21:00, сб‐нд 11:00 – 22:00.
Ціни: Пад Тай з овочами – 120 грн, фірмова локшина з телятиною – 170 грн, вершковий Удон із креветками – 180 грн, WOK‐рис з куркою – 150 грн, м’ясо в кисло‐солодкому соусі – 140 грн, пекельний суп з куркою – 130 грн; напої – 30 грн.
Далі про заклади, у яких планують відчинити двері для відвідувачів у найближчі тижні. Ми звернулися до них за інформацією, аби привідкрити завісу для читачів «18000» трошки раніше.
Ресторан «Chicks rolls and drinks»
Chicks – ресторан спікізі у центрі Черкасах. Місце з незвичними авторськими коктейлями, ролами та кухнею. Зранку тут можна буде випити кави і поснідати, а ввечері посидіти з друзями на барі за коктейлем.
Кілька позицій зі меню: роли «Унагі кацуобусі спайсі» (рис, норі, сир філадельфія, вугор, соус шрірача, авокадо, ікра тобіко, стружка тунця, кунжут, унагі соус), «Вітелло Тоннато» (ростбіф з телятини, салат рукола, каперси, пармезан, хліб медовий, соус Вітелло).
Із десертів готуватимуть французькі тістечка Шу (заварні тістечка Шу, крем Бейліс, заварний крем).
Серед авторських коктейлів – «Остання заклепка» (пряний ром, текіла репосадо, Drambue лікер, бенедиктин лікер, апельсиновий біттер, ароматичний біттер).
Відкриття: початок квітня (розпочали роботу у тестовому режимі 4 квітня).
Адреса: вул. Лазарєва, 4.
Режим роботи: 10:00 – 22:00.
Ціни: філадельфія з лососем – 225 грн, рол з тунцем та лангустином – 290 грн, футомакі з копченим лососем, тамаго та авокадо – 260 грн; салат з ростбіфом – 195 грн, картопляні ньокі -125 грн, панкейки з лососем – 220 грн, крокети з креветкою – 145 грн; рисові сирники Панко – 130 грн, французькі тістечка Шу – 115 грн; лимонад класичний з солоною карамеллю – 45 грн, коктейль «Порнстар спрітц» – 255 грн, «Рожеве озеро» – 185 грн.
«Вам донер?»
Вам донер – мережа закладів швидкого харчування, у якій розпочали готувати для черкасців рік тому. Зараз збираються відкрити вже четверту локацію з донерами. Тут їх можна буде замовити лише на самовивіз, а забрати через віконце.
Серед основних позиції у меню – донери з куркою та свининою. До них наявний асортимент додатків на будь‐який смак. Також відвідувачам пропонуватимуть новинки: сирний донер, сайди (картопля фрі, смажена цибуля, курка, соуси). Крім того, тут готуватимуть пончики та сезонні лимонади.
Відкриття: протягом кількох наступних тижнів.
Адреса: вул. Хрещатик, 223.
Режим роботи: 09:00 – 22:00.
Ціни: донер із куркою М – 89 грн, зі свининою М – 99 грн, сирний – 139 грн; звичайний сайд – 79 грн, з куркою – 109 грн.
Анастасія Бут
Читайте також: «Із кондитеркою роман на все життя»: історія переселенки, яка виграла грант і відкрила заклад у Черкасах.
Відеоісторії про черкащан, добірки корисностей та залаштунки життя команди «18000» - підписуйся на наш інстаграм.
















