У каві немає нічого, крім кави: черкаські підприємці розповіли про штучні ароматизатори і каштани

Ягоди кави

Фото: @about.coffee.ua

Якщо кава зі смаком віскі чи полуниці у вершках – це означає, що в неї штучно додали ароматизатори. Справжня кава має унікальний смак, хоча він може бути наближений до смаків знайомих продуктів. 

Про це у відеоподкасті “Бульвар Шевченка” розповіли засновники кавового бізнесу з Черкас – Світлана Литвак та Олексій Фіялко.

– У нас була смішна історія. Дівчинка тривалий час замовляла у нас каву. І тут приходить повідомлення, в якому вона запитує: “У вас є кава зі смаком жасмину. А як саме ви туди його додаєте?” Я розгубилася, – розповіла Світлана Литвак. – Коли каву мелеш, у неї потрапляє дрібне лушпиння. А в людини виникла асоціація, що ми подрібнюємо жасмин, ніби у нас є спеціальні машинки, змішуємо, запаковуємо. Насправді в каві немає нічого, крім кави.

За її словами, ті смаки, які є в каві, закладені в неї природою. Це країна походження, сорт, метод обробки. Також це робота обсмажника, який приготує її так, що виникнуть ті смаки, які в нас асоціюються з конкретними продуктами.

– Ще є “Маккофе”. Нещодавно нам людина, яка працює на заводі, розповіла, що каштани, які збирають активно в Черкасах, їдуть на завод. Їх подрібнюють, змішують із кавою і кукурудзою, і вони потрапляють у пакетик, – долала Світлана Литвак.

Подкаст із обсмажниками кави

Також читайте. Чому дорожчає кава: обсмажувальники з Черкас розповіли причини.

Знайомся ближче з командою “18000” – підписуйся на інстаграм @18000_team

Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі

коментарі
Залиште свій коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *