За останній тиждень на Черкащині фахівцями Держпроспоживслужби було проведено майже 300 перевірок дотримання протиепідемічних заходів та санітарних норм. Порушення були зареєстровані в 40% випадків.
Про це під час брифінгу щодо епідситуації в області повідомив заступник Управління Держпроспоживслужби в Черкаській області Володимир Папач.
Лідерами серед порушників протиепідемічних заходів стали заклади громадського харчування та заклади продовольчої торгівлі.
– Було складено 26 протоколів про порушення санітарного господарства, – зазначив Володимир Папач.
Серед найчастіших порушень:
- порушення маскового режиму;
- недотримання дезінфекційного режиму;
- відсутність розмітки для дотримання соціальної дистанції;
- неорганізований збір ЗІЗ.
Загалом із початку року в області було проведено майже 5,5 тисяч перевірок дотримання протиепідемічних заходів.