В Оршанці практикувались військові кухарі

Фото: Суспільне

Двадцять військовослужбовців-контрактників отримали сертифікати військових кухарів у Головному центрі підготовки особового складу Держприкордонслужби в Оршанці.

Про це пише Суспільне.

Протягом двох тижнів професійні кухарі з прикордонних загонів Луцька, Львова, Маріуполя, Подільська та Лисичанська вчилися працювати в польових умовах на військових пересувних кухнях.

За словами голови циклової комісії інженерної підготовки зв’язку та підготовки кухарів Сергія Меланіча, по прибуттю на підготовку курсанти вже мають цивільну освіту кухаря. Серед них є професійні кухарі, які до вступу до лав прикордонної служби працювали в цивільних закладах харчування.

У меню був полтавський борщ з галушками, азу по-татарськи із картоплею, олів’є і тертий пиріг. Готували страви у котлі.

— Працював на кухні, на стоянці кораблів та катерів. Жодного разу не було ніяких проблем. Увесь час хвалять, усім все подобається. Там легше було готувати: людей не так багато, не потрібно підтримувати весь час полум’я. Я із закритими очима готую усе м’ясне, — зазначив військовослужбовець Одеського загону морської охорони Данило Вітвіцький.

Фото: Суспільне

На заняттях військовослужбовців навчають технології приготування їжі, роботі з обладнанням та організації харчування військовослужбовців.

— Після засвоєння теоретичної частини, військовослужбовці проходять виробничу практику, вона триває на базі їдальні головного центру. Основною формою виробничої практики є робота на технічних засобах приготування їжі в польових умовах, тобто на польових кухнях, — прокоментував голова циклової комісії Меланіч.

Нагадаємо, в Оршанці завершили підготовку персоналу мінометної застави прикордонної комендатури швидкого реагування Харківського прикордонного загону.

Також новини “18000” є в Telegram і Viber, слідкуйте за нами в Instagram

Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі

коментарі

Залиште свій коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *