Після відновлення залізничного руху в українських поїздах провідники не пропонуватимуть напої та кондитерські вироби, але повинні щогодини мити туалети і підлогу в салоні вагону. Також у кожному вагоні має бути санітайзер.
Про це повідомляють на сайті “Укрзалізниці”.
За словами в.о. голови “Укрзалізниці” Івана Юрика, наразі у пасажирських вагонах, які прямують до регіонів, де ще не послаблено карантин, реалізовуватиметься 50% місць, тобто в одному купе буде перебувати не більше двох осіб.
Також поїзди проходитимуть посилену дезінфекційну обробку перед та після рейсу. Посилили і обробку постільної білизни під час прання.
Водночас провідники будуть щогодини під час рейсу проводити прибирання: мити санвузли, підлогу в салоні вагона, протирати поручні, дверні ручки, кнопки тощо. У кожному вагоні також встановлено санітайзер.
Тимчасово у поїздах не пропонуватимуть напої та кондитерські вироби, а окріп за потреби надаватиметься пасажирам у власний посуд.
Для посадки в поїзд пасажири мають вдягти захисну маску і пройти температурний скринінг при вході на вокзал та при посадці до вагона.
Пасажирам також рекомендують якнайменше пересуватися по вагонах.
Також в “Укрзалізниці” збільшили періодичність прибирання та дезінфекції приміщень на вокзалах. Біля залізничних кас нанесено розмітку для дотримання соціальної дистанції, а диктори вокзалів по гучномовцю нагадуватимуть правила перебування в приміщеннях вокзалів.
Нагадаємо, поїзди поїдуть курсувати в Україні з 1 червня. Наразі в “УЗ” призначили 26 поїздів, продаж квитків на ще три – до Черкас, Шостки та Кропивницького відкриють впродовж дня 28 травня.
Ст 64 маски незаконны!