Як правильно вибрати свіжі овочі: кілька рекомендацій, які допоможуть зорієнтуватися при купівлі

Овочі – основа раціону будь-якої людини. Найчастіше ми купуємо їх в магазині поруч із будинком, куди вони потрапляють як від місцевих фермерів, так і від закордонних імпортерів. Якість продукції при цьому може бути будь-якою. Тому потрібно вміти правильно вибирати, щоб придбати смачні свіжі овочі й уникнути розчарувань.

На що звернути увагу при купівлі

На полицях магазинів цілий рік можна знайти будь-які овочі, незалежно від термінів їх дозрівання. Така різноманітність пояснюється просто: їх постачають з-за кордону, і ще сьогодні дуже популярні технології вирощування в захищеному ґрунті. У теплицях створюється оптимальний мікроклімат для рослин: забезпечується достаток світла й вологи, завдяки чому цілий рік можна отримувати врожай різних культур. Однак серед усього розмаїття потрібно вміти вибирати свіжі овочі гарної якості. Визначити їх можна за такими ознаками:

  • адекватний розмір. Занадто великі овочі – зовсім не показник якості. Навпаки, плоди нетипового розміру, особливо не в сезон, можуть бути результатом застосування інтенсивних технологій вирощування з пестицидами та стимуляторами росту;
  • правильна форма. Однак варто враховувати, що невеликі деформації ніяк не впливають на смак, вони свідчать лише про те, що рослину, можливо, трохи було травмовано або вирощувалася вона в не самих підхожих умовах (наприклад, від сильної спеки огірки ростуть гачкуватими);
  • відсутність дефектів. Зелені плями на картоплі, сліди гнилі або вм’ятини на тонкокорих плодах – усе це погіршує смак і якість, тому такі продукти краще не купувати.

Крім того, важливо вміти не тільки правильно вибирати, але й зберігати овочі вдома. Розповімо кілька секретів, завдяки яким вони будуть залишатися смачними та свіжими протягом декількох днів.

Поради зі зберігання овочів в домашніх умовах

Смак та якість плодів безпосередньо залежать від умов зберігання. Але часто ми не замислюємося про це, укладаючи все підряд до нижнього ящика холодильника, а потім дивуємося швидкому псуванню продуктів. Щоб вони довше залишалися свіжими та зберегли свій смак, потрібно знати кілька секретів з правильного зберігання:

  • пошкоджені овочі складаємо окремо. Їх використовувати потрібно першими;
  • не можна складати в холодильник мокрі овочі. Обов’язково потрібно висушити, інакше прискориться процес гниття;
  • бадилля на плодах (буряку, моркви) потрібно видаляти. Воно псується першим;
  • бажано всі плоди зберігати окремо. Для розподілу, наприклад, можна використовувати спеціальні ємності.

Також рекомендується перебрати овочі за ступенем зрілості. Вживати слід спершу перестиглі, потім стиглі, а недостиглі залишити наостанок, щоб вони «дійшли» до оптимального стану.

*Іміджева інформація

Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі

коментарі

Залиште свій коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *