Соковиті ребра, восьминіг гриль, чорна піца, тістечка “Шу” та кюртошкалачі – все це можна спробувати у нових черкаських закладах, прогулюючись центром міста або набережною. Якщо ви вже збираєтеся у кафе чи ресторан, не поспішайте і дочитайте наш традиційний огляд до кінця, щоб обрати для себе найбажаніший варіант або декілька.
Нагадаємо, що раніше “18000” вже випустили першу, другу та третю частини такого формату, у яких розповіли про атмосферу, історію, локації, меню та ціни ресторацій, що відкривали у Черкасах раніше. Публікації мали відгук серед наших читачів, а кількість закладів харчування у місті продовжує зростати, тож і ми не зупиняємося розповідати про них.
“18000” підготували четверту добірку нових закладів, що відкрили у Черкасах впродовж останніх шести місяців.
Зміст:
- Реберка на Хрещатику
- Пекарня “Бо хліб”
- Виробництво кюртошкалачів “La Kolache”
- Чайна “Teahouse”
- Кафе “Bohema”
- Фреш-бар “Basilic”
- Пекарня-кав’ярня “Крихітка Шу”
- Ресторан “Salvadore”
- Пекарня-кав’ярня “Edes”
- BBQ “Cubanos”
Реберка на Хрещатику
Реберка на Хрещатику – один з найновіший закладів у цій добірці, відкриття відбулося 18 вересня. Місце для справжніх любителів м’яса, приготованого на вогні. Фірмовою стравою тут, звісно, є ребра.
Перед відвідуванням закладу врахуйте, що концепцією бронювання столів не передбачене.
На перше у закладі готують грибну юшку та м’ясний суп із томатами. Окрім ребер, тут на вогні також смажать стейк “Ribeye” з овочами гриль, шашлик зі свиного ошийку, стейк зі свинини, філе скумбрії на грилі, лосось із вершковим соусом, кальмар смажений на грилі.
До м’яса у “Реберці” можна замовити салати з томатами чері або з хамоном, або з куркою, або ж, наприклад, тарілку з різносолами. Також серед гарнірів картопля фрі та запечена, сир камамбер фрі, крила фрі.
Із напоїв великий вибір пива, вино та міцні – джин, ром, горілка, віскі, бренді. Серед безалкогольних – газовані напої, соки, чай та кава.
Адреса: вул.Остафія Дашковича, 19.
Режим роботи: пн-нд 11:00-22:00.
Ціни: грибна юшка – 70 грн, ребра на вогні – 265 грн, шашлик зі свиного ошийку – 240 грн, стейк зі свинини – 95 грн, філе скумбрії – 145 грн, тарілка різносолів – 120 грн, салат з томатами чері – 160 грн, картопля фрі – 90 грн, крила фрі – 160 грн; пиво – від 45 до 140 грн, вино – від 120 до 1000 грн, coca-cola – 55 грн, сік – 35 грн, американо – 40 грн.
Пекарня “Бо хліб” на Митниці
Бо хліб – вперше з’явився у Черкасах навесні минулого року. Тоді про їхню пекарню по вулиці Свято-Троїцькій “18000” писали у першій добірці нових закладів. Цьогоріч у День Незалежності мережа відкрила ще одну кав’ярню у мікрорайоні Митниця.
Незмінними кольорами в інтер’єрі закладу залишаються зелений та жовтий. А родзинкою їхньої вітрини – крафтові круасани із різноманітними кремовими начинками.
У меню нового закладу є не лише круасани та випічка, але й страви, які готують безпосередньо у кав’ярні. Серед сніданків дві позиції: з лососем і крем-сиром та з пастрамі з яловичини з трюфельним майонезом. Також у меню є страви, що не менше пасують до сніданків, але їх можна замовити у будь-який час. Наприклад, сирники трьох видів: із трояндовим або фісташковим кремом, або зі сметаною та солоною карамеллю. Ще у закладі пропонують скуштувати пшеничну кашу з песто і прошутто або вівсянку з солоною карамеллю та бананом. Крім того, тут готують тост французький із кленовим сиропом, або круасан із сиром брі та чорною смородиною, або ж крок-месьє.
У меню “Бо хліб” є п’ять видів салатів, зокрема салат із тунцем, цезар з індичкою або ж із лососем. Серед перших страв бульйон з індичкою та рісіні (дрібні макарони, – ред.) або борщ. Із паст можна обрати з песто та пармезаном або з індичкою та грибами. Також у новому закладі великий вибір сендвічів: круасани та чіабати із солоними – м’ясними і рибними начинками.
Крім того, у закладі різноманітний вибір напоїв: класичні кавові позиції, авторська та холодна кава, соки та лимонади, чаї, матча, комбуча.
Як і в “Бо хліб” у центрі, на Митниці можна придбати із собою випічку та духмяні спеції і прянощі для власних страв.
Адреса: вул. Козацька, 1.
Режим роботи: 09:00 – 21:00.
Ціни: вівсянка з солоною карамеллю та бананом – 149 грн, сирники з трояндовим кремом – 149 грн, салат з пастрамі з яловичини – 229 грн, крок-месьє – 249 грн, бульйон з індичкою – 109 грн, паста – 189 грн, круасан зі слабосоленим лососем – 209 грн, чіабата з індичкою – 169 грн; джміль – 89 грн, кокосовий лимонад – 89 грн, фісташкове лате – 109 грн, лавандовий раф – 92 грн, м’ятний шоколад – 94 грн, гречаний чай – 49 грн.
Виробництво кюртошкалачів “La Kolache”
La Kolache – новий заклад біля Палацу одружень. Тут готують солодкі кюртошкалачі. Це випічка циліндричної форми. Її ще називають трдельник. Інтер’єр закладу оформили у рожево-бірюзовому стилі із безліччю квітів, як всередині, так і зовні. Його відкрили на початку вересня.
Тут випікають кюртошкалачі шести видів: кориця, орео, нонпарель, какао, горіх, кокос. До них всередину також можна додати начинку: рафаелло, банановий або заварний креми чи карамель, нутеллу, кіндер, снікерс.
Асортимент десертів у кав’ярні щодня змінюється. Крім кюртошкалачів, у закладі пропонують тістечка, тортики та макарун. Наприклад, вишневий чізкейк, полуничний та вишневий торт, торт орео або снікерс.
Серед напоїв гостям пропонують каву гарячу та холодну, чаї, какао, лимонади.
Адреса: вул. Небесної Сотні, 6.
Режим роботи: пн-пт 08:00-20:00, сб-нд 09:00-20:00.
Ціни: меню десертів закладу недоступне онлайн, однак нам відповіли, що у середньому вартість одного десерту становить 80-90 гривень. Лате – 50 грн, раф – 60 грн, американо – 35 грн, какао – 50 грн, натуральні чаї (чайник) – 85 грн, чай пакетований – 50 грн, лимонад – 70 грн, айс-лате – 55 грн.
Чайна “Teahouse”
Teahouse – чайний заклад біля черкаського драмтеатру. Тут можна посмакувати або придбати з собою 139 сортів чаю з усього світу, каву та десерти. А також роздивитися і купити посуд.
В асортименті закладу чаї, серед яких ви знайдете як класику з Китаю, Японії, Індії та Цейлону, так і авторські купажі на основі якісних зелених, червоних та травʼяних чаїв. Для авторських купажів “Teahouse” використовує трави і фрукти від українських локальних виробників, а змішують і ароматизують їх на власному виробництві. Заварити суміш можуть у чайні, листові чаї тут подають в унікальній заварній системі, а пуери – в глиняному китайському посуді.
Також у “Teahouse” готують бульбашкові чаї “Bubble Tea”. Їх виготовляють на основі тапіоки та преміальних щойно заварених чаїв: японського матча, кенійського чорного та каркаде. Якщо відвідувач бажає чогось незвичного, йому пропонують спробувати “Bubble Tea” на основі відбірного какао.
Із десертів тут пригощають полуничними та смородиново-ванільними макарунами, також класичним чизкейком “Нью-Йорк” та капкейками з полуничною начинкою.
Час від часу у закладі проводять чайні церемонії та дегустації.
Адреса: вул. Гоголя, 261\2.
Режим роботи: пн-чт 08:00-20:00, пт-сб 08:00-21:00, нд 10:00-20:00.
Ціни: матча лате – 90 грн, капуоранж – 100 грн, американо – 60 грн, фільтр пуер – 60 грн.
Кафе “Bohema”
Bohema – нове кафе на Хрещатику. Тут можна поїсти і ролів, і піци. Серед останніх авторська – “Black hub” із тіста на основі чорнила каракатиці.
У меню 15 видів суші: рол з вугрем і креветкою, філадельфія та каліфорнія, рол зі смаженим лососем, гункан з гребінцем, нігірі. Серед піц п’ять авторських, зокрема “Вітелло” з телячою вирізкою і каперсами, “Tonno” з тунцем, та класичні позиції.
Зі сніданків, які тут готують з 8:30 до 16:00, є англійський, італійський та французький. Або ж можна обрати тости, сирники, кашу чи омлет. У закладі також готують чотири салати, картопляні ньокі, тортелоні з рікоттою, свинину кімчі та шніцель з телятини.
З бару можна замовити коктейлі, вина, ігристе, джин, горілку, ром, віскі, бренді, лікери, вермут і пиво. Серед безалкогольних напоїв: чай, кава, фреші, лимонади.
Адреса: вул. Хрещатик, 200.
Режим роботи: пн-пт 08:00-23:00, сб-нд 11:00-23:00.
Ціни: французький сніданок – 160 грн, шпинатні сирники з ікрою – 190 грн, рол філадельфія – 290 грн, рол з вугрем та креветкою – 310 грн, піца “Вітелло” – 250 грн, піца “Black hub” – 290 грн, папероні – 250 грн, сирна – 230 грн, салат з телятини та фаршированими перчиками черрі – 280 грн; коктейль “Negroni” – 190 грн, коктейль “Hugo” – 145 грн, коктейль “Aperol Spritz” – 160 грн, келих вина – від 60 до 120 грн, джин – від 180 до 270 грн.
Фреш-бар “Basilic”
Basilic – ресторан на Хрещатику, який з’явився на місці піцерії “La П’єц”. Зовні він привертає увагу черкасців великою кількістю кошиків із живими квітами навколо входу, а ввечері – ліхтариками на терасі. Заклад відкрили у травні. У “Basilic” зазначають, що вони – це концептуальний бар з мистецькою кухнею.
Покуштувати страви можна у закладі або на літній терасі. В інтер’єрі переважають оливковий та пастельні відтінки. Всередині ресторану є відкрита кухня, де відвідувачі можуть спостерігати, як готують їхні страви.
У меню пропонують п’ять супів, морепродукти – креветки та мідії, роли, сім салатів та основні страви, наприклад крокет з курячого філе та стейки. На сніданок тут радять спробувати круасан із шоколадом смаженим беконом та бананом – поєднання солодкого та солоного. На обід – салат із хамоном, телятиною, куркою та висівками, суп фінська чорба з лососем або рол зі смаженим окунем.
Із десертів можна обрати між сирниками, чизкейком, мільфейєм з цитрусово-базиліковим кремом або мусовим тістечком полуниця-базилік. На барі можна замовити вермут, віскі, джин, ром, вино, авторські або класичні коктейлі та моктейлі (безалкогольні, – ред.).
Адреса: вул. Хрещатик, 219.
Режим роботи: пн-нд 09:00-22:00.
Ціни: салат з грушею, хамоном, сиром Дор Блю – 280 грн, теплий салат з телятиною та запеченими овочами – 195 грн, рол з креветкою, окунем, лососем і тунцем – 295 грн, суп-пюре з грибами – 180 грн, фінська чорба з лососем – 325 грн, смажені креветки на грилі – 320 грн, стейк Ribeye з картопляними крокетами – 130 грн; коктейль “Basil Colada” – 200 грн, “Awesome” – 240 грн, “Margarita” – 200 грн.
Пекарня-кав’ярня “Крихітка Шу”
Крихітка Шу – кав’ярня біля Річкового порту, яку відкрили наприкінці квітня. Тут готують тістечка “Шу” та різноманітні десерти, випічку на вершковому маслі, сніданки і піцу. Заклад має затишний зал зі стильним інтер’єром та ламповими вивісками, а також невеличку терасу.
Зранку у закладі пропонують скуштувати англійський, норвезький, італійський, французький, український або вегетаріанський сніданки. Також можна вибрати боул з куркою або рибою чи бейгл-тост. Серед солодкого – мініпанкейки, оладки з карамеллю, гомбовці (ліниві вареники) з вишнею та сирники.
Круасани тут готують пусті, вершковий та зерновий, а за бажанням відвідувачів їх наповнюють солоними (риба, хамон, з шинка) та солодкими (шоколад, абрикосовий джем) начинками. З іншої випічки: мафіни, кекси, тертий пиріг, печиво, горішки та хліб. Також у пекарні готують такі десерти як тістечко картопля, мінічіз карамель або полуниця, макарони та “Шу” кавовий.
Попити у “Крихітці Шу” відвідувачі можуть гарячу або холодну каву (оранж або чері), еспресо-тонік, какао, вітамінні та звичайні чаї, молочні коктейлі, фреші, смузі, лимонади.
Адреса: вул. Героїв Дніпра, 6.
Режим роботи: пн-нд 08:00-21:00.
Ціни: англійський сніданок – 225 грн, боул з куркою – 168 грн, бейгл з шинкою – 60 грн, круасан з шоколадною пастою – 64 грн, сирники – 165 грн, гомбовці з вишнею – 125 грн; мафін з малиною – 24 грн, мінічіз – 45 грн, горішок – 30 грн, Шу кавовий – 72 грн; чай вітамінний – 45 грн, лате – 45 грн, какао – 40 грн, оранж кава – 77 грн, молочний коктейль банановий – 68 грн, лимонад яблуко-селера – 60 грн, мохіто – 58 грн.
Ресторан “Salvadore”
Salvadore – середземноморський ресторан у будівлі Річкового порту, тож за столиками тут відвідувачів очікує вид на Дніпро. В інтер’єрі закладу переважають темно-зелені та темно-сині кольори. Відкриття відбулося у серпні.
Заклад поділений на чотири зали. В одному з них посередині столів прилаштовані UNO-грилі, де гості самостійно можуть посмажити собі стейки. Другий – аби помилуватися Дніпром. Інший прикрасили венеціанськими картинами, говорять, тут найтихіше. Ще один відвели під банкети.
Меню на будь-який смак, чи не найбільше з усіх, що довелося опрацювати. У ресторані готують три види тартарів, шість салатів, зокрема ромен з індичкою гриль та червоною ікрою або з тунцем та авокадо, чи салат з креветками. Серед супів: юшка із трьох видів риби, курячий бульйон з фрикадельками або грибний з домашньою локшиною. У “Salvadore” можна спробувати пасту фузіллі або карбонару, а також різотто з морепродуктами.
У рибному меню пропонують котлету по-київськи з судака, рибу-меч, форель батерфляй, восьминога гриль або соте з морепродуктів. Із м’ясного до вибору: біфстроганов з білими грибами, язик-гриль, яловичі щічки з баношем, плече ягняти, шніцель свиний, кукурудзяне курча. В UNO-меню є чотири види сетів з овочами, м’ясом або рибою, або морепродуктами, які повар приготує на UNO-грилі за вашим столиком. До всього у закладі можна замовити страви з вогню, тут великий вибір стейків, як м’ясних, так і рибних, є навіть із сома.
На десерт пропонують торти фісташка-полуниця, бейліс, три шоколади або меренговий рулет з ягодами.
Крім того, у “Salvadore” є дитяче та сезонне меню, нині воно – осіннє.
Що стосується бару, у закладі великий вибір віскі, дижестивів та рому. Є джин, бренді, коньяк та пиво. Також є винна та коктейльна карти. Остання включає класичні, авторські та сезонні позиції.
Адреса: вул. Припортова, 1.
Режим роботи: пн-нд 11:00-23:00.
Ціни: тартар з тунця – 270 грн, салат з креветками – 300 грн, фреш-салат з лососем та ікрою тобіко – 260 грн, чорноморські рапани у вершковому соусі – 475 грн, паста фузіллі по-Болонськи – 260 грн, риба-меч з Капонатою – 580 грн, восьминіг гриль – 720 грн, плече ягняти – 560 грн, шніцель свиний – 370 грн, стейк “Ribeye” – 200 грн, стейк форелі – 220 грн, торт бейліс – 250 грн; коктейль “Spritz” – 250 грн, “Margarita” – 265 грн.
Пекарня-кав’ярня “Edes”
Edes – ще один заклад із виробництва кюртошкалачів. Його відкрили кілька тижнів тому в районі залізничного вокзалу. Кав’ярня невеличка, однак затишна.
Особливість випічки – її найкраще вживати гарячою. Тому в “Edes” починають готувати кюртош лише після замовлення. Для самовивозу у закладі можна робити передзамовлення, щоб не витрачати час на очікуванння.
Отож в “Edes” випікають сім видів кюртошів: класичний, горіховий, нонпарель із хрусткою кольоровою посипкою, кокосовий, з орео, з шоколадом та медовий бісквіт. Аби випічка смакувала дужче, до неї можна додати начинку на вибір: шоколадну пасту, заварний або банановий крем, солону карамель, малиновий або вишневий джем, крем рафаелло.
Із напоїв у закладі пропонують каву, матчу, чаї та лимонади.
Адреса: вул. Вернигори, 2.
Режим роботи: пн-нд 10:00-21:00.
Ціни: класичний кюртошкалач – 75 грн, шоколадний – 90 грн, нон-парель – 85 грн, вартість будь-якої начинки для кюртоша – 25 грн.
BBQ “Cubanos”
Cubanos – це новий фуд-корт поблизу Центрального ринку, що відкрили у серпні. Тут готують рублене м’ясо, ребра, шаурму та бургери у смокері.
У “Cubanos” стверджують, що їхнє м’ясо має смак кубінського. Це і є головною особливістю закладу. М’ясо готують за техаською технологією “Low and Slow” у смокері 14-16 годин у кімнаті з температурою 38 градусів.
Меню створили для справжніх любителів м’яса. Кубаноси готують трьох розмірів у багеті, в булці та в тостовому хлібі – XL, L та M відповідно. Начинку до них пропонують також трьох видів: з куркою, зі свининою та з рваною телятиною. Крім того, тут готують шаурму з куркою, з телятиною, а також бургер із куркою. У закладі пропонують м’ясні сети зі смокеру з діпами та соліннями. Сети у “Cubanos” мають чотири варіації наповнення: із бріскетами з телятини, з ребрами, зі свининою та з куркою. До м’яса пропонують замовити картопляні діпи або фрі, або батат.
Із напоїв у “Cubanos” можна обрати між газованими напоями та кавою.
Для військових, поліції та екстрених служб допомоги діє знижка -10%.
Адреса: вул. Гоголя, 274.
Режим роботи: 09:00 – 23:00.
Ціни: шаурма з курки зі смокеру – 150 грн, Cubanos в багеті з курки зі смокеру XL – 180 грн, Cubanos в булці з рваною телятиною L – 180 грн, Cubanos в тостовому хлібі зі свинини М – 70 грн, сет зі свинини діпи та соління – 190 грн, картопля фрі – 60 грн; Coca-Cola 0,5 л – 30 грн, американо – 25 грн, лате – 40 грн.
Анастасія Бут
Читайте також статтю “18000”: “Із кондитеркою роман на все життя”: історія переселенки, яка виграла грант і відкрила заклад у Черкасах.
Відеоісторії про черкащан, добірки корисностей та залаштунки життя команди “18000” – підписуйся на наш інстаграм.