
Скільки коштують продукти для різдвяного столу. Фото: «ВІСТІ»
Ціна столу із 12 традиційних страв на Святвечір у 2025 році у Черкасах становить приблизно 1211 гривень.
Про це йдеться у репортажі «18000» – Ціни, атмосфера та мелодія черкаського базару: скільки коштує різдвяний стіл у 2025 році.
В Інституті аграрної економіки зазначили, цьогорічна ціна для Святвечора в Україні – 1374 гривні. Це на 9 гривень більше, ніж торік.
Найдорожче черкащанам обійдеться кутя – 225–230 гривень, другою стравою за собівартістю буде короп – 225 грн за 1,5 кг риби. Найдешевше черкащанам обійдуться хлібобулочні вироби та картопля із часником – від 45 до 50 грн.
Які 12 традиційних страв приготувати або купити на Святвечір
- кутя;
- узвар;
- капусняк;
- вареники з капустою;
- голубці з грибами та рисом;
- запечений короп;
- тушкована капуста з грибами;
- мариновані гриби;
- салат із солоних огірків, кислої капусти та цибулі;
- варена картопля, змащена часником;
- пісні деруни;
- хлібобулочні вироби.
Які інгредієнти потрібні та ціни на них
- рис – 58–65/кг;
- мед – 150–200 грн/л;
- горіхи – від 200 до 400 грн/кг (залежить від якості);
- сушені яблука – 20 грн зі літрову баночку;
- чорнослив – 250 грн/кг;
- груші з печі – 200 грн/кг;
- родзинки (золоті) – 35 грн/100 г;
- мак – 30 грн/гранчак;
- цибуля червона – 100 грн/кг;
- картопля – 20 грн/кг;
- білокачанна капуста – 35 грн/кг;
- огірки квашені – 100 грн/кг;
- мариновані гриби – 40 грн/100 г;
- квашена капуста – від 100 грн/кг;
- пшоно – 35 грн\кг;
- борошно – 19 грн/кг;
- короп – 150 грн/кг;
- хліб – 24 грн;
- солодка випічка – 24 грн.
Читайте також: Що таке дідух, як його створити на Різдво, скільки це коштує.
Читай «18000» у вайбері. Лише головні новини про Черкаси та область


