
Картоплю фрі хочуть виробляти на Черкащині. Фото: shuba.life
У 2026 році в Черкаському районі планують запустити роботу на заводі з переробки картоплі на фрі.
Про це «18000» розповіли в товаристві «Потейто Агро».
Наступного року планують запустити першу лінію заводу. Нині об’єкт готовий на 5 %. Спершу виготовлятимуть картопляне борошно, а потім вже фрі — це у планах у 2027 році.
Завод створюють за кошти групи «Маїс», що працює на Черкащині, решта, як повідомили у Потейто Агро, – банківський кредит.
Картоплю для виробництва фрі планують вирощувати на власних та орендованих землях. Крім цього, купуватимуть у фермерів, що працюють в радіусі 300 км від заводу.
За рік планують виготовляти 150–180 тис. тонн картоплі фрі. Її хочуть продавати як у межах країни, переговори з мережами супермаркетів тривають, так і за кордоном.
Очікують, що завод забезпечить близько 300 робочих місць.
Що відомо про власника Потейто Агро
Як пише Forbes, Потейто Агро — Сергія Терещука. Він — засновник групи компаній «Маїс». Нині будує на Черкащині перший в Україні завод з виробництва картоплі фрі потужністю за 110 млн доларів.
Сергій Терещук потрапив у Раду за виборчим округом №195 Черкаської області у 2002–2006 роках. Був членом Аграрної партії України.
Через скликання у 2007–2012 роках був нардепом по багатомандатному загальнодержавному округу від «Блоку Литвина» (Народна Партія, Трудова партія України).
Також за інформацією з Опендатабот ‚Терещук є засновником ТОВ «Клуб Рівервуд» — заміського готелю, що в Мошнах Черкаської області.
Читайте також: А де ж сало ще купувати? Репортаж із черкаського ринку.
Перевірена оперативна інформація про ситуацію в Черкасах та Україні. Підписуйся на телеграм‐канал «18000 | Шо там у Черкасах?»


