
Клопотенко спробував леськівськй цибуляник
Під час мандрівки Черкащиною відомий шеф‐кухар Євген Клопотенко відвідав село Леськи. Там він спробував цибуляник та дізнався його рецепт.
Про це йдеться у відео на ютуб‐каналі Євгена Клопотенка.
Леськівський цибуляник є нематеріальною культурною спадщиною села. Для приготування страви цибулю фарширували пшоном змішаним із засмажкою моркви та вишкварок. Потім запікали у печі в томатному соусі або сметані.
«Цибуляник вважався святковою стравою тому, що господиня хотіла вихвалитися, показати. Він не просто готується, треба трошки з ним повозитися», – розповіла господиня, яка поділилася рецептом з Євгеном Клопотенком.
У Святвечір цибуляники готували пісними.
Що відомо про цибуляники
Як раніше писав «18000», цибуляники готують на Різдво у Леськах, що в Черкаському районі. Їх вдалося зберегти, попри переселення у 60‐х роках через будівництво Кременчуцької ГЕС і затоплення сіл. Докладніше, як готувати цибуляники та інші рецепти, читайте у матеріалі Різдвяні страви, які пам’ятають на Черкащині з 19–20 століття. Якими їх бачить ШІ.
Читайте також: Відомий шеф Євген Клопотенко відвідав Городище, аби з’їсти місцеві шпачки (ВІДЕО).
Читай «18000» у вайбері. Лише головні новини про Черкаси та область



Чом би й не подія.
Клопотенко не приємний чувак.Не хотілося би чути про нього