У супермаркети потрапляють неважкі кавуни, ті, які пройшли перевірку на нітрати, а також вони мають бути певної температури.
Про це в матеріалі “18000” розповів агроном Роман Головатюк.
– Зазвичай маркети замовляють у нас кавуни від 3 до 12 кілограмів. Вони не беруть великі кавуни – більше 12 кг. Це певні їхні вимоги, – пояснив Роман Головатюк. – Коли покупець бере кавун 5 кілограмів – це зручно. Адже з ним ще треба пройти по магазину, донести до машини. Коли кавун дуже великий, це вже викликає незручності.
Також у супермаркетах перевіряють кавуни на кількість нітратів. Крім того, вони повинні бути певної температури, тож перед відправкою у магазин їх охолоджують у спеціальних холодильних камерах.
Більше читайте у матеріалі: Найбільше – “Бедуїнів”. Як на Черкащині виростили 900 тонн кавунів.
Переглянути цей допис в Instagram
Оперативна інформація про Черкаси та область. Підписуйся на вайбер-канал “18000”