Через спеку на Черкащині зросла кількість отруєнь, однак спалахів ГКІ не виявили

пацієнт у лікарні

Фахівці не зареєстрували спалахів або групових захворювань на гострі кишкові інфекції в Черкаській області. Однак кількість ГКІ зросла. Минулого тижня медики діагностували понад 60 випадків.

Про це у коментарі “18000” розповів генеральний директор ДУ “Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України” Володимир Папач.

Він зазначив, що за останній тиждень в області зареєстрували 62 випадки захворювань на ГКІ. Зокрема, 92 % з них – це гастроентероколіти. Усі вони мали побутовий характер і пов’язані із вживанням недоброякісних продуктів харчування або води, порушенням правил особистої гігієни.

– До того ж, через відключення електроенергії зараз недостатньо ефективно працює холодильне обладнання. Люди готують страви наперед, неправильно їх зберігають, вживають їжу на пляжі у спеку, купують продукти на стихійних ринках під сонцем, – додав Володимир Папач.

У порівнянні із попереднім тижнем, захворюваність на ГКІ зросла. Таких випадків зареєстрували 39 у перший тиждень липня.

Зазначимо, що до ГКІ зараховують всі інфекційні захворювання, які уражують шлунково-кишковий тракт. Харчові отруєння переважно характеризуються: болем у животі, нудотою, блюванням, проносом, слабкістю і температурою. Вони мають харчовий шлях передачі.

Читайте також: Із початку року майже в тисячі черкащан зафіксували кишкову хворобу.

Оперативна інформація про Черкаси та область. Підписуйся на вайбер-канал “18000”.

Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі

коментарі
Залиште свій коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини