Від часу перебування Черкащини в “червоній” зоні, із 12 листопада, в області було перевірено 2,5 тисячі суб’єктів господарювання.
Про це під час брифінгу щодо епідситуації в області розповів начальник управління держнагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби у Черкаській області Володимир Папач.
За його словами, порушення було виявлено в 500 випадків, що складає 20% від загальної кількості перевірок.
– Переважно це порушення протиепідемічних вимог, серед яких – недотримання маскового, дезінфекційного режиму, відсутність антисептиків, неорганізований збір ЗІЗ, – зазначив Володимир Папач. – На правопорушників складено більше 200 протоколів у сфері санітарного законодавства.
Нагадаємо, на Черкащині продовжує перевищувати норму рівень виявлення нових випадків COVID-19.